Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

capoeira

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie interesuje mnie rodzaj spędzania czasu jakim jest właśnie capoeira. Czy jest to dobry pomysł na zabicie wolnego czasu i przy okazji troche sportu. Jeśli ćwiczycie to jak wam się to podoba? Jakieś pozytywy płynące z tego jestem kobietą i chciała bym zacząć to trenować ktoś mi o tym wspomniał no ale za wiele o tym nie wiem. Jeśli ktoś to ćwiczy to jak długo czy treningi są bardzo męczące , satyswakcjunące ? Interesuje mnie właściwie wszystko na ten temat a informacje tylko ze stron nie bardzo mnie zadowoliły

Gość brazilshop pl
Hej. Myślę że dobrze wybrałaś. Siłą w treningach capoeira jest przedewszystkim fakt, że każdy może znaleźć tą jej część którą polubi najbardziej i będzie motywować do dalszego poznawania tej sztuki. Treningi bywają ciężkie, ale nie ma monotonii. Jest walka, są elementy akrobatyki, ćwiczenia siłowa ale też ogólnorozwojowe. Do tego żywa muzyka, śpiewanie i nierozłączne elementy brazylijskie - samba, maculele, czasem nawet batucada. Obiecujemy, że jeśli spróbujesz - wkręcisz się na całego. A przedewszystkim poznasz masę fajny ludzi z pasją :)

Gość gość
Twoja odpowiedź mnie zainteresowała ;) no dobra ale mam jeszcze jedno pytanie gdzie we wrocławiu coś takiego można zacząć trenować nie oriętujesz się może? Chciałabym zobaczyć jak wygląda taki trening tak na żywo ale nie bardzo mogę coś znaleźć pomożesz? ;)

Gość brazilshop pl
we Wrocławiu jest dużo grup. w większości 1szy trening jest za darmo. może kscapoeira.com ?

Gość gość
Niestety na stronie trwają jakieś prace no ale przejade się tam i zapytam co i jak. Bardzo dziękuje za pomoc mam nadzieje że to jest to czego szukam i że mi się spodoba ;)

Gość gość
Mam jeszcze jedno pytanie właściwie tylko ty mi odpisujesz za co bardzo dziękuje ale czy możesz mi powiedzieć trenujesz to osobiście? Pytam tak z ciekawości

Gość Dziewczyna w lustrze
Trenowałam, polecam ;) idź i zobacz czy Ci się spodoba może akurat :)

Gość gość
Pójdę napewno. Jeszcze jeśli możesz mi to zdradzić to powiedz ile miałaś lat jak zaczełaś trenować?