Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po ile jest u was m3 wody w mieszkaniach?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj przyszło rozliczenie... Mieszkamy z żoną krótko bo raptem rok w tym mieście i mieszkaniu jak zobaczyłem kwotę za metr sześcienny wody to myślałem że osiwieje. Najpierw przyszło że mamy 1500zł dopłaty za ogrzewanie (podzielniki) gdzie tak naprawdę mało jesteśmy w mieszkaniu bo żona i ja pracujemy prawie codziennie, teraz za wodę dopłata no kurcze czy tylko u nas tak jest czy w całej PL. Miasto to Konstantynów Ł. Mieszkanie 39m2 za ogrzewanie zabuliliśmy 2500zł a za wodę 720zł koszt m3 to 10,50zł!!!

Gość gość
ja płacę 13 zł m3 zimnej wody

Gość gość
ja też 13 zł w poprzednim mieście płaciłam 11.20

Gość gość
Ale to chyba strasznie małe zaliczki mieliście pobierane co miesiąc, że taka dopłata wam wyszła?

Gość gość
właśnie ,a ile macie czynszu za to mieszkanie? ja za 33.4mkw płacę 360 zł

Gość gość
woda jest za darmo :classic_cool: stopka1: bedzie pil ze strumienia dlatego glowe podniesie stopka2: wiecie ze farmutil inwestuje w ekologie w calej polsce?

Gość gość
Ja też chyba mam coś ok.10zł, nawet nie wiem ale jeszcze nigdy nam dopłata nie wyszła.

Gość gość
płacimy czynszu 500zł za to mieszkanie... Mamy spółdzielnie mieszkaniową...

Gość gość
płacicie 500zł czynszu i jeszcze musieliście zapłacić 2500 zł za ogrzewnie?

Gość gość
22ZŁ:(

Gość gość
za ogrzewanie, fakt dużo,ale wodę macie tanią 10.50 to nie jest dużo

Gość gość
My też płacimy 500zł za mieszkanie przy 3osobach. Mieszkanie 40m2, Poznań - Wspólnota Mieszkaniowa. Dopłaty nie wychodzą, a na wodzie jakoś specjalnie nie oszczędzamy, ogrzewanie włączamy ok.17.00 jak wracamy z pracy.

Gość gość
Ale czegoś tu nie rozumiem, musieliście dopłacić 1500zł za ogrzewanie wiec co miesiąc mieliście pobierane mniej niż 100 z tego tytułu więc skąd niby te 500zł czynszu??

Gość gość
No właśnie w tamtym roku płaciliśmy po 420zł za czynsz. Teraz od stycznia 500zł z racji tego ogrzewania. Sama przedpłata wg. wyliczeń teraz na CO to teraz prawie 270zł....

Gość gość
A ile mieliście wcześniej?

Gość joanna___ty
u mnie zimna woda kosztuje 13 zł/m3 natomiast podgrzanie aż 33zł/m3 czyli w sumie metr gorącej wody kosztuje mnie 46 PLN. nie mam już siły do tych złodziei ze wspólnoty :(

Gość gość
joanna a z jakiego miasta jesteś? ja mam tak samo, może to samo miasto?

Gość joanna___ty
z Warszawy, konkretnie dzielnica Wilanów. ale na sąsiednim Mokotowie ludzie płacą 16 PLN za metr ciepłej wody, więc nawet w stolicy można płacić taniej. dlatego tak mnie wkurza złodziejska działalność mojej wspólnoty 😡

Gość gość
3,40 zł metr szescienny, taniocha wrecz. male miasto

Gość gość
acha 3,40 za zimna, bo tu nie ma cieplej, mamy bojlery. zzera wiec nas rachunek za prad,

Gość gość
ja mam 360 zl czynszu mieskzanie 35 m . w tym juz jest ogrzewanie miejskie centralne. za wode 3,50 zł za zimna. nie wiem skad wy bierzecie takie bajonskie sumy. 2500zł za ogrzewanie? w mieszkaniu? w domu to bym uwierzyla ale nie w mieszkanku

Gość gość
No właśnie tyle za mieszkanie. Moi rodzice mają dom ponad 200m2 i na węgiel tyle nie wydali. A tutaj 2500zł za ogrzewanie w mieszkaniu w którym jest zimno...

Gość gość
a w czynszu masz zaliczke na ogrzewanie? Bo ja przez caly rok co miesiąc płace za co 200 zł za ciepla wode 17/m3 zimna chyba 11/m3

Gość gość
tak ja w czynszu mam juz wliczone cos na ogrzewanie, nie wiem jak dokladnie bo to nie ja zajmuje sie rachunkami, mam ksiegowego w domu hehe:)) wiem ze placimy czynsz i w czynszu jest centralne. czasem w styczniu przynosza nam doplate lub niedoplate (zdarzal zwrot za media ) ale napewno nie 2500 zl, gora 100zł. jak mieszkalam w duzym miescie to ciepla wode mialam za 17 zl za m3; (i tak nieduzo porownujac z oplatami za bojler)

Gość gość
To jest tak: Przedpłata stała za CO to 30zł Taka jak nam wyszła z tamtą dopłatą teraz od stycznia 2015 to 240zł co nam daje razem 270zł. Zimna woda 10,48zł/m3 U nas jest akurat terma gazowa ale w drugiej części miasta mają akurat wodę ciepła za kranu. Koszt podgrzania wynosi wówczas 32,93zł/m3. Nie chce mi się szukać jak było w tamtym roku za CO ale płaciliśmy mniej tej przedpłaty co uczyniło na rozliczenie rachunek całościowy 2500zł i dopłaty bez kilku złotówek 1500zł...

Gość gość
Mój kolega mieszka w Kutnie w mieszkaniu 60 parę m2 za czynsz ma 360zł... A tu kurcze 500zł płacę sam nie wiem za co....

Gość gość
Nie narzekaj, ja mieszkam w warszawie i za 60 parę metrow czynsz mam 990 zl :(