Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćcss

zepsuta klawiatura w laptope. jak naprawic?

Polecane posty

Gość gośćcss

Klawiatura `zostala `zalana jakis czas temu i teraz moje pisanie\ na\ niej\ wyglada\ wlasnie\ tak .\ Sa6me\ wyskakuja\ cyfry\ i\ `znaki\ .\ Jak\ to\ naprawic_?

Gość gość
na\ pr`zyklad\ wyglada\ to\ tak.\ wiecie\ co\ `z\ ty6m\ `zrobic_?

wlacz klawiature ekranowa. sama nie naprawisz musisz oddac do serwisu izeby wymienili

Gość gość
Miałam identyczny problem i musisz oddać do serwisu,wymienia ci cala klawiature.poradze ci tez z doświadczenia zebys nie kombinowala z włączeniem i wyłączeniem co chwile lapka bo się camkiem p********i i system będzie do przeinstalowania

Jak wyzej, oddaj do serwisu i najlepiej wylacz laptopa i wyjmij baterie bo jest prawdopodobienstwo ze plyn dostanie sie do plyty glownej i spowoduje spiecie i po plycie a wymiana plyty moze cie kosztowac pare stow...

Gość gość
jeśli zalana już dawno to raczej nic już z tym nie zrobisz na przyszłość radzę od razu porządnie wysuszyć odwrócić OD RAZU trzymać tak kilkanaścię godzin, dobę chyba, że potrafisz rozkręcić? wyciągać wilgoć odkurzaczem ale teraz, albo ktoś rozkręci i zagladnie albo już tylko serwis

gość dziś nie polecala bym tego nikomu bo szanse na to ze uklad scalony klawiatury przetrwal sa male a przewracanie laptopa w te i wewte moze tylko sprawic ze plyn wydostanie sie z klawiatury i przeleci dalej do srodka a wtedy to juz grubsza lipa. Jezeli ktos zastanawia sie jak naprawic klawiature lapto to raczej nie potrafi go rozkrecic w przecienym razie wiedzial by ze klawiatura w laptopie nie sklada sie jak lego...

Gość gość
nie w te i wewte tylko odwrócić od razu, jeśli płyn wlał się od góry ale OD RAZU, natychmiast żeby nie ściekał w kierunku płyty odwrócić i tak zostawić na wiele godzin

gość dziś A jaka dasz gwarancje ze po wielu godzinach calosc plynu wyschla i ani jedna kropelka nie zostala w klawiaturze? Wystarczy kropelka zeby spalic plyte glowna. Serio, nie dawaj nikomu takich rad bo ktos cie jeszcze poslucha i narobi sobie szkod. Jezeli chcesz sie upierac przy suszeniu klawiatury, nalezaloby ja najpierw wyjac ale kazdy model laptopa sie rozni a widzialam i takie gdzie trzeba niemal calego laptopa rozebrac zeby klawiature uwolnic. Nawet przy tych prostych, amator z latwoscia moze uszkodzic wstazke od klawiatury czy gniazdo. W serwisie klawiature wymienia szybko, sprawnie i bez dodatkowych uszkodzen.

Gość gość
Marceline dziś bardzo cię proszę, czytaj uważnie wyraźnie napisałem, że należy zrobić to od razu i potem użyć odkurzacza nie ma żadnych gwarancji to jest jasne! ale gdy ktoś pyta co zrobić w ramach domowych możliwości to jest to pierwsza rzecz bez względu na późniejszy serwis bo im mniej wody się wleje tym lepiej

Gość gość
ale może masz rację bo ja patrzę z punktu widzenia osoby, która potrafi naprawić to i owo do serwisu i cześć

Gość gość
na youtube moze bedzie film jak wymieniec w tym modelu kwiatek.gif

gość dziś Czytam ze zrozumieniem. Jak chcesz uratowac komputer zrob to co ma najwiekrze szanse powodzenia. Ja nie liczyla bym na suszenie jak wyzej juz napisalam, uwazam ze szanse sa male. Rozebrac laptopa samemu? Amator nie ma wyczucia, nawet jak obejzy filmik, poza tym wiekrzosc filmikow pomija niuanse, ktore maga zawazyc na wyniku takiego majsterkowania, trzeba by tych filmikow obejzec kilka i wiedziec czego sie szuka. W wiekrzosci przypadkow sa to poniszczine wstazki, powyrywane kable, polamana obudowa, powyrywane gwinty, zdarza sie ze ludzi niszcza kosc***amieci i wiele innych. Czesto rzeczy, ktorych nie da sie odwrocic i rzeczy, ktorych naprawa kosztuje wiecej niz nowy laptop... Dlatego mowie zeby nie majsterkowac, szybko wylaczyc z sieci, wyciagnac baterie (czasem komputer nie do konca sie wylaczy , pozostalosci napiecia maga zabic komputer) i isc do serwisu.

Gość gość
Udaj się do serwisu i nie naprawiaj nic sam, trzeba rozkręcić lapka profesjonalnie by nic nie zepsuć, mogę polecić CI http://www.itserwis.net/, mi również kiedyś wymieniali klawiature.

Gość gość
Nie wyschła jeszcze miałam tak samo :D

Gość olek9
Może warto było pomyśleć o nowym komputerze. Jeśli stary słabo chodzi i masz go dość długo, kup nowy sprzęt i dokup sobie akcesoria do niego: https://www.ematador.pl/pl/c/Akcesoria/213 Wszystko będzie dobrze chodziło i nie będziesz się denerwować.

Gość gość
spróbuj u nich www.gutenservice.pl też zalałam klawiaturę, na szczęście dali sobie z tym radę. Cena nie wygórowana i nadal mogę cieszyć się sprzętem, a już się bałam że trzeba będzie zainwestować w nowy laptop.

Ja jak miałam zalaną klawiaturę to nawet na ekranowym nie działały te przyciski co na laptopie. Dałam do naprawy