Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NatalkaJakubowa

Pyatnie do mam, które ogarniają temat przedszkola

Polecane posty

Gość NatalkaJakubowa

Witam, od września chciałabym wysłać dziecko do przedszkola (państwowego,publicznego). Synek będzie miał wtedy 4 lata. Co muszę zrobić (jakie dokumenty, wnioski napisać) by je w ogóle zapisać? Drugie pytanie. Jak odpowiednio umotywować ten wniosek, by dziecko zostało przyjęte? Dodam, że ja nie pracuję, mam drugie, młodsze dziecko, a nasz dochód przekracza sumę jaką mieszczą w sobie 'widełki' za które otzrymuje się sporą ilość punktów. Szanse nikłe, wiem.

Gość gość
jak nie masz pracy to po co robiłaś sobie dzieci?

Gość gość
Od tego roku wchodzi w życie przepis mówiący o tym, że miasto musi zagwarantować miejsce w przedszkolu każdemu 4-latkowi (od przyszłego roku także 3-latkowi). Rekrutacja zaczyna się zwykle w marcu i raczej podań o których wspominasz się nie pisze. Raczej wypełnia się coś w rodzaju kwestionariusza. U nas w tamtym roku nie było kryterium dochodowego.

Gość gość
Rekrutacja często ma formę elektroniczną, ale u nas np. trzeba było też zanieść wniosek ("gotowiec"-uzupełniony danymi, bez żadnych uzasadnień) w formie papierowej do przedszkola pierwszego wyboru.

Gość NatalkaJakubowa
aha, bo nasłuchałam się różnych rzeczy i teraz jestem kompletnie zielona. Rozumiem, że idę do przedszkola , wyrazam chęć posłania dziecka, a pracownik daje mi coś do wypełnienia, niczego ze sobą nie muszę brać typu zaświadczenia męża z pracy o zatrudnieniu oraz pit-a

Gość NatalkaJakubowa
?

Gość gość
U nas nie trzeba było żadnych zaświadczeń. Na wniosku podajesz dane, zaznaczasz kryteria, które Cię dotyczą i potwierdzasz to podpisem. Podczas wizyty w przedszkolu musisz się też dowiedzieć jak jest z internetową rejestracją w Twoim miejscu zamieszkania. Do przedszkola wybierz się jak najszybciej, bo jak już wcześniej wspomniałam rekrutacja zwykle zaczyna się już w marcu.

Gość gość
A właśnie ze teraz od 23 marca, przynajmniej u nas

Gość NatalkaJakubowa
gość 14: 15 dzięki za info