Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Foteliki 9 do 36 kilo

Polecane posty

Gość gość

Musze kupić foteliki od 9 kilo i to 2 bo mam bliźniaczki:) Wiec nie ukrywam że cena gra rolę. Z tego co wyczytałam bardzo pozytywne opinie mają i Graco Nautilus i Recaro Yong Sport tylko cenowo zdecydowanie sie różnią. Powiedzcie który z nich jest większy i faktycznie wystarczy na jak najdłużej bo na tym mi szczególnie zalezy???

Gość gość
Nautilus może będzie lepszy, z recaro mój synek wyrósł w wieku 6 lat

Gość gość
Ja mam recaro i jestem zadowolona

Gość gość
szczerze powiedziawszy nie kupowałabym fotelików z tak duza rozbieznoscia wagowa, ze wzgledu na to ze dziecko powiedzmy 9 kg w tak duzym foteliku sie topi a im mniejsza rozbieznosc tym fotelik lepiej dostosowany i bezpieczniejszy. nie lepiej kupic teraz 9-18 a za rok poltora jak dzieci podrosna to je sprzedac i wtedy kupic 18-36? ja tak zrobiłam i wcale duzo pieniedzy n atym nie stracilam a corka miala mega bezpieczny wygodny fotelik, dopasowany do niej. przedzialy wagowe sa tylko orientacyjne i kazdy kto sie na tym zna odradza zakupu takich fotelikow

Gość słoncamibrak
To nie jest tak ze dziecko sie w foteliku topi, po to sa pasy, dobrze wyregulowane dziecko utrzymują na miejscu. A jak foteliki maja wysokie oceny w testach = bezpieczne i odpowiednie w danym przedziale wiekowym, to wg mnie głupotą jest pisać że ktoś tam odradza. Gdzie to słyszałaś??? Co do Recaro czytałam gdzieś tu nawet watek na kafeterii że dziecko wyrosło z niego bardzo szybko i kilka osób sie wypowiadało - poszukaj sobie tego wątku może, nie chcę robić antyreklamy, bo sama recaro nie znam- dla mnie był za drogi. Tam też proponowali jakieś foteliki zamiast ale nie pamiętam jakie. Ja bym Ci proponowała Nautilusa , bo tak jak piszesz opinie ma dobre no i cena jest korzystna ( ok 500zł) Mój synek ma teraz 5 latek i w Nautilusie mieści się całkiem dobrze. Fotelik nie był jakiś mega za wielki jak zaczynał w nim jeździ , miał i ma do tej pory wg mnie wygodnie. Oparcie powiększasz do góry- rozpiętość jest dość spora. Ma też lekkie odchylenie do pozycji spoczynkowej - wiem że nie każdy fotelik w takim przedziale to ma. Choć czytałam opinie że dzieciom w nim główka leci- nie wiem bo u mnie tego problemu nie ma. Synek sobie opiera fajnie główkę na ochronie bocznej jak zasypia i mu nie spada. Mam wprawdzie tą poduszkę na kark ale ani raz jej nie użył. Jak masz kupić dwa to Nautilus wyszedłby też , że tak napiszę- ekonomiczniej ;)

Gość gość
Dzięki dziewczyny- faktycznie przejrzałam wiele opinii i kilka modeli, skonsultowałam sie w sklepie i ten Nautilus okazał sie najlepszy pod kilkoma względami ( bezpieczeństwo, cena, jakość, przedział wiekowy, wielkość) i kupiłam dwa oczywiście. Fajne są, bardzo fajne ;) jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi

Gość gośćA
Testy zderzeniowe mają tylko foteliki dostosowane do poszczególnych grup wiekowych czyli 9-18 itd. Wszystkie pomiędzy tych testów nie posiadają dlatego uważa się je za mniej bezpieczne .

Gość gość
Co ty piszesz? jak te pomiędzy testów nie mają? a te uniwersalne? no ten nautilus co dziwczyny pisza przeszedł testy i to pozytywnie, sprawdź sobie zanim cos napiszesz

Gość gość
Nautilus ma 3 gwiazdki z testów adac a więc testy przeszedł pozytywnie. 3 gwiazdki to całkiem wystarczająca ocena