Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy test owulacyjny wykryl wam wczesna ciaze?

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak w ktorym dniu cyklu?

Gość gość
a ja mam pytanie wlasnie jak ten test OWULACYJNY wykrywa ciąże? co się pokazuje na paskach? przecież to test Owu a nie ciązowy

Gość gość
Niby moze wykryc stezenie tego hormonu ciazowego

Gość gość
u mnie wykrył, wyszedł pozytywny w 26 dniu cyklu mimo że owulacji na bank wtedy nie bylo :)

Gość gość
Musiala być owulacja koleżanko

Gość gość
Ja mialam owulacje w 14 dniu cyklu robilam te testy zeby wiedziec staralismy sie o dziecko cykle mam 28 dniowe. Dzien przed okredrm 27 dc chcislam zrobic test bo dziwnie sie czulam i chcialam juz wiedziec kupilam test wysLa druga kreska mocno czerwona i po chwili zorientowalam sie ze kupilam test owulacyjny a nie ciazowy dzis jestem w 8 tyg wiec na bank w 27 dniu cyklu nie bylo owulacji tylko test pokazal ciaze.

Gość gość
po pierwsze nie jesteśmy koleżankami,po drugie test ciążowy beta hcg dwa dni później wyszedł 76 więc to raczej nie była owulacja a ciąża,ale skoro wiesz lepiej to wymądrzaj się dalej

Gość u mnie u mnie
U mnie w 20 dniu :-) w 26 to już mi ciążowy wyszedł ;-)

Gość gość
poza tym owulacja byla w tym cyklu w 13 dniu,wtedy również test owu wyszedł pozytywny, robiłam testy więc chyba wiem lepiej

Gość u mnie u mnie
Ona chyba myśli, że napisałaś ze wcale owulacji nie miałaś bo przecież to, że napisałaś ze w 26 owulacji nie było to się domyśliła albo jest taka hmm. Ok trzeba wziąć jedna rzecz pod uwagę nie u wszystkich to działa. Jednym pokazuje a nie są innym nie pokazuje a są.

Gość gość
Wal sie

Gość gość
test owulacyjny wykrywa hormon LH odpowiedzialny za owulację , ale niezwykle podobny jest chemicznie do hormonu HCG .Krzyżuje się z nim na poziomie 10mIU stąd w dniach powszechnie uznawanych za niepłodne a w przypadku ciąży ten test da wynik dodatni. Jednak musi być to typowy wynik owulacji, mianowicie kreska testowa musi być co najmniej taka sama albo mocniejsza od kontrolnej.

Gość gość
dzieki