Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alex3

Ile alimentów na dziecko 5letnie ?

Polecane posty

Gość Alex3

Ile powinienem płacić na dziecko w wieku pięciu lat tak, by niczego temu dziecku nie brakowało a jednocześnie by go nie rozpuszczać?

Gość gość
Dziecko w tym wieku powinno juz się samo utrzymywać 🖐️

Gość Alex3
Dobra dobra! Ktoś mądrzejszy?

Gość gość
zrobiłeś . to płać dziecko kosztuje w huj kasy

Gość gość
a co to znaczy nie rozpuszczac? bo jak rozumiem to alimenty placisz matce dziecka,a nie samemu dziecku. nie wiem ile. zalezy na jakim standarzie zyjesz. jesli zarabiasz na msc kilka tys to raczej nie 300zl. wylicz sobie jedzenie,zabawki,kosmetyki do kapieli czy co tam macie i podziel na 2. dodatkowo na pol sezonowo ubrania i buty albo wliczasz to w alimenty np. dodatkowo 100zl wiecej na miesiac.

Gość Alex3
Nie migam się od płacenia. Raczej kulturalnie pytam ile i dlaczego tyle. To nie powinno być trudne pytanie dla osoby na pewnym poziomie intelektualnym. Dziękuję!

Gość gość
sam masz widac niziutki poziom intelektualny skoro nie wiesz ile alimentów potrzeba dla dziecka nie znasz cen ile co kosztuje ? No dobra może inaczej -Ile Ty byś oczekiwał alimentów na dziecko będąc samotnym ojcem ?

Gość gość
Same samotne szmaty kopniete przez facetow w d**e chyba sie wypowiadaja :O:O:O facet sie nie moga pyta ile powinien placic.k***a ,.bo moze nie wie ile co kosztuje jest facetem moze nie ogarnia ile moze kosztowac ubranie czy cos.Przyszedl tu grzecznie sie zapytal to sie d***** wkurzyly :O:O:O zal wam szmaty d**e sciska ,ze was byly wam wcale nie placi czy cop jest problemem :O:O ja mysle ,ze 400 zl to jest minimum.musisz pamietac ,ze placisz tylko na dziecko nie na jego matke

To zależy ile jesteś w stanie płacić, na dziecku nie można oszczędzać bo to jedyny skarb jaki rodzice posiadają kobit czy mężczyzn można mieć do woli ale dziecko jest najcenniejszy skarb, nie musisz dawać wszystkich do rąk matki możesz dziecko wziąć na zakupy i rekompensować jej twój brak jak najczęściej spędzaj z dzieckiem czas..

Gość gość
400 zeta ? :D kpina

Gość Alex3
matka dziecka w agencji wyciąga ok. 5 tys na miesiąc :(

Gość gość
A ile by cię kosztowało utrzymanie dziecka, jeśli mieszkałoby z tobą? czyli żylibyście na poziomie adekwatnym do twoich zarobków. Policz ile ty byś wydał np. na 5 par butów rocznie (zimowe, adidasy jakieś, sandały, tenisówki, kalosze), 2 kurtki, 8 par spodni, 10 par rajstop, 10 par skarpet, gaci, koszulek, tshirty, itd itd. Ile kosztuje przedszkole (nie wiem czy jest w państwowym, bo prywatne u mnie kosztuje 1300 zł) itd. Wakacje - koszt? Dolicz 300 zł na jedzenie w miesiącu, część rachunków domowych, chemię gospodarczą, średnio powiedzmy 20 zł miesięcznie na lekarstwa, Plus jakieś kino, książkę, zabawkę, rower czy inny sprzęt raz na 3 lata, to wszystko zależne jest od dochodów, wiadomo jeden kupi plastikowe buty za 39,99, drugi skórzane za 150. Koszty utrzymania mojej córki bez wakacji (jeździlam za granicę, więc tego nie liczę, bo ojca nie byłoby stać) wynosiły ponad 2 tysiące.