Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

NALICZENIE URLOPU

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy jest tu ktoś, kto orientuje się w sprawach kadrowych? Przy czym nie oczekuję na odpowiedzi "wydaje mi się, że...", "mój kuzyn/szwagier/znajomy miał tak, że..." itp. Chodzi mi o konkrety. Otóż byłam przekonana, że do stażu pracy w celu naliczenia urlopu wlicza się tylko studia wyższe. A tu się nagle dowiaduję, że za ukończone liceum wlicza się 4 lata! A ja pracuję od września 2006 roku... No i mam źle naliczony urlop, ponieważ cały czas mi przysługuje 20 dni. I w związku z tym 3 pytania: 1) Czy do wyliczenia stażu wliczają się przerwy w zatrudnieniu? (konkretnie: umowa u pierwszego pracodawcy od września 2006, w międzyczasie 4 m-ce przerwy - czy prawo do pełnego 26-dniowego urlopu nabyłam z końcem września 2012, czy w styczniu 2013?) 2) Czy dodatkowe dni urlopu naliczane są proporcjonalnie w stosunku do pozostałych miesięcy, czy doliczane jest 6 dni w momencie osiągnięcia stażu? (czyli gdyby na pyt. 1 odpowiedź była wrzesień 2012, to czy przysługuje mi od tego momentu dodatkowe 6 dni, czy za 2012 proporcjonalnie 1,5 dnia, czyli z tego co się orientuję w zaokrągleniu 2?) 3) Jak sytuacja wygląda wstecz? Czy powinnam mieć wyrównane dni urlopu (wypłacone bądź naliczone w tym roku jako zaległy), czy w wyniku mojego (a raczej kadr, ale ja nie zwróciłam dotychczas uwagi) niedopatrzenia za ubiegłe lata mi przepada urlop? Z góry dzięki za odpowiedzi, jeśli ktoś się będzie orientował :) Może ktoś inny też skorzysta :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować