Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwoj niemowlaka 6 miesiac jak to bylo u was

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie co wasze dzieci potrafia , jak sie rozwijaja . Moj za 6 dni skonczy 6 miesiecy a gaworzy nie mowi sylabami . Jak to bylo u was ?

Gość gość
wszystko ok, pierwsze sylaby to w 9 mies ;-)

Gość gość
Podciaga sie w bujaczku , na kolanach prawie samo siedzi , probuje pelzac .... je z lyzeczki , tylko nie mowi sylab .. ogladalam filmik na you tube i sie zmartwilam , wiem ze to glupie ale to moje pierwsze dziecko ... a tyle rzeczy umialo jakby mialo z 8 miesiecy , zreszta corka kolezanki 2,5 tyg starsza i juz dawno mowi sylabami ... ..

Gość gość
Mój syn w ogóle nie gaworzył. Ma teraz półtora roku i już składa proste zdania. Ot, po prostu zaczął mówić, jak miał coś konkretnego do powiedzenia.

Gość gość
A, dodam jeszcze, że ogólnie rozwój był dość szybki, bo w wieku 7 mcy już wieże z klocków budował, w wieku 11 chodził. Jedyne co, to nie gaworzył. Pierwsze jego sylaby to było "mama" i to już z konkretnym znaczeniem, jak miał 11 mcy.

Gość gość
To widze ze nie mam sie czym martwic , mojej siostry synek jak mial 2 latka plynnie mowil zdaniami , juz myslalam ze go zle ucze albo za malo . Sama jestem i poza moim brzdacem mam dom na glowie i inne rzeczy ...