Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1111

Depresja?

Polecane posty

Gość gość1111

Od dłuższego czasu wszystkiego się boję, boję się spotykania z innymi ludźmi itp... Czuję się bezpiecznie tylko przy moim partnerze, wtedy wszystko mija jak ręką odjął. Mam myśli samobójcze, chciałam wziąć mocne tabletki w dużej ilości, czasem ten mój strach przed wszystkim psuje moje relacje z moim partnerem, on nie bardzo rozumie moje zachowanie, ja również. Czasem myślę, że to nienormalne tak się zachowywać, a później znów przychodzi strach, lęk, myśli samobójcze, brak sensu życia. W przeszłości miałam dużo niemiłych przeżyć w moim związku, mój partner mnie oszukiwał i ciągle kłamał i od tamtej pory to się zaczęło, gdy się o tych kłamstwach dowiedziałam pojawiła się pierwsza myśl samobójcza, a z czasem okaleczanie się. Teraz już od roku mnie nie oszukuje i okazuje dużo miłości, mimo to moje samopoczucie pogarsza się, kocham go, ale nie widzę w moim życiu sensu, brakuje mi już ambicji i chęci do swoich pasji.

Gość gość
A ile masz lat ?

Gość gość1111
25

Gość gość
To trochę za wcześniej na samobójstwo. Powinnaś pociągnąć przynajmniej do 30-tki. Nawiasem mówiąc, 90% polskich samobójców wybiera powieszenie. Łykając tabletki tylko sobie uszkodzisz wątrobę i nerki.

Gość gość
Ja przykładowo mam 28 lat i dałem sobie czas do 30-tki żeby coś w życiu osiągnąć. Mam jeszcze dwa lata :)

Gość gość
Czy to depresja, czy zaburzenia lękowe, czy coś jeszcze innego, mało ważne jaka nazwa, ważne żebyś się z tym udała do lekarza. Męczysz się, po co? Moźesz się pozbyć tych stanów.

Gość gość1111
Rzeczywiście chyba lekarz będzie najlepszym rozwiązaniem,bo moje stany przeszkadzają mi w normalnym funkcjonowaniu...

Gość gosc27
wartości religijne,jestem po probie samobójczej,wartości religijne...tylko to Cie ocali

Gość gość
módl sie o pokój,mądrość, radość

Gość gość
Moim zdaniem powinnas pójść do lekarza z kimś o tym wszystkim porozmawiać. Może jakieś delikatne tabletki pomogą ci w normalnym życiu

Gość gość1111
Jakiś miesiąc temu byłam na jednej wizycie u psychiatry, przepisał mi hydroksyzynę 25mg 1 tab/dziennie, ale po tym czuję się tylko ciągle ospała, zmęczona, zasypiam już przed godziną 20. Jeżeli chodzi o samopoczucie to raczej nie pomaga, próbowałam delikatnie zwiększyć dawkę, ale ciągle bolała mnie wtedy głowa.