Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bieganie a Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Czy komuś udało się schudnąć?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie. Choruje na Hashimoto i ostatnio zaczęłam biegać. Ciekawa jestem czy komuś udało się schudnąć przez bieganie.

Gość gość
No poziom tsh mam już właśnie kolo 1 od niedawna. To może w końcu uda się :)

Gość gość
Tu był kiedyś temat coś takiego czy ona będzie kiedyś szczupła Jakoś tak poszukaj, to pisała siostra chorej na nadczynność, Ale dużo wpisów i info dowiedziałam się od osób które chorują na to co ty

Gość gość
też mam to paskudztwo ale waga ok przy 171 cm 78 kilo , czuje się szczupło a róznie bywało,

Gość gość
Ja schudlam 25kg na diecie niskoweglowodanowej

Gość gość
ja przy hss. schudłam od października 13 kilo i to bez cwiczeń bo mi nie można, ale za to na diecie, nic specjalnego nie stosuję wywaliłam całkowicie slodycze i białe pieczywo, jogurt naturalny zamiast śmietany, bez mała i jeszcze tam takich różnych rzeczy zamieniłam na mniej kaloryczne, po prostu patrze co jest kaloryczne

Gość gość
To fakt, dieta to podstawa. Mi lekarz zabronił diet bo mam problemy i co chwilę występuje anemia u mnie. Ale odstawiam słodycze i na pewno to coś da. Nie pije juz żadnych gazowanych i słodkich soków. I nie jem białego pieczywa. I to bieganie teraz mam nadzieje ze coś da. Ogólnie przytyłam 20 kg. Ale od roku waga stoi w miejscu wiec może uda się coś zrzucić.

Gość gość
ja schudlam przy tej chorobie, ale zamiast chleba jem np owsianke, zdrowa i tania :)

Gość gość
Właśnie też się zastanawiam nas ta owaianka. Podobno podkręca metabolizm. Musze spróbować. Chociaż nie przepadam za takimi rzeczami.

Gość gość
Wyklucz gluten, a bedziesz w szoku jakie rezultaty mozna osiagnac.

Gość gość
Ja schudłam bez biegania i żadnej dodatkowe aktywności fizycznej jak tsh spadło mi poniżej 1. Wcześniej zawsze miałam w normie, tak ok 2,5-3 i za nic nie mogłam schudnąć stosując diety i ćwiczenia.

Gość gość
by mialam 1,5-1,8 to lekarz tlumaczylmi, ze w normie, to jak to jest?

Gość gość
przejdź na dietę dr Kwaśniewskiego, do tego dużo aminokwasów siarkowych i voilla!