Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akie

STUDIA AZJATYCKIE W ŁODZI

Polecane posty

Gość akie

Cześć, od kilku lat interesuję się Azją (głównie Indiami i Chinami). Niestety nie udało mi się jeszcze tam pojechać chociaż mam nadzieję, że wkrótce to nastąpi. Za rok zdaję maturę i wymyśliłam sobie, że chcę studiować coś co będzie związane z Azją. Nie chcę jednak studiować "orientalistyk" lecz coś co da mi szerszą wiedzę na temat współczesnej Azji, wiedzę biznesową, gospodarczą, polityczną etc., a z tego co wiem na kierunkach orientalistycznych nie ma tego za wiele. Oczywiście dobrze by było aby na takim kierunku był jakiś lektorat języka wschodniego (głównie interesuje mnie język hindi i/lub chiński. Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Polsce (albo za granicą - chociaż to już za duże koszty) można odbyć takie studia ? Dziękuje za wszelkie p/odpowiedzi. Pozdrawiam ANIA

Gość gość
Studia o Azji można sobie wybrać jako specjalizację Asian Studies na stosunkach międznarodowych na UŁ. Dobra znajomość angielskiego konieczna. Z tego, co wiem, to z matur wymagają na 1. miejscu języka obcego, potem hist-geo-wos, co wolisz. Mam nadzieję, że pomogłam, pozdrawiam :)