Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zalozylyscie konto dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

i wplacacie mu pieniazki na to konto? Ja takie utworzyłam dla syna (ma 5 lat) i wpłacam mu po 100 zł miesięcznie. na 18stke dostanie wtedy 20 tys zł na start :)

Gość gość
i co to za wartość 20 tys przez tyle lat ?? co na start za to kupi?

Gość gość
moja córka ma 4 miesiące i jak tylko odblokuję sobie skradziony dowód osobisty w banku, to założę jej oddzielne konto oszczędnościowe :) niekoniecznie na 18tkę, bo myślę,że osoba 18letnia nie jest w stanie dobrze zagospodarować pieniędzy, ale na przyszłość będę odkładać. pierwszy tysiąc już mam dla niej odłożony :)

Gość gość
Chyba taki prezent lepszy niż np. wykupienie prawo jazdy ? XD zrobi z pieniędzmi co chce - moze wyjechac na wakacje, moze kupic sobe kursy, oplacic prywatne studia.. nawet i 1 samochód kupić :)

Gość gość
no ja dostałam na 18tkę kurs prawa jazdy i to świetna sprawa, bo 2 lata później dostałam nowy samochód z salonu. I uważam, że jednak to jest marnowanie pieniędzy, bo wolałabym dziecku wykupić kurs, a resztę zbierać na przyszłość.

Gość gość
zalezy jak dziecko bedzie zachowywalo sie. Ja dostalam pieniadze na 18stke (dokładnie 25 tys) i nic więcej. Sama musiałam zorganizować 18stke dla znajomych, dla rodziny itp. Ale zostawiłam 18 tys na start (jak się wyprowadziłam) kto umie się ogarnąć to zadba o to by nie wydawać na bzdury :) My jesteśmy srednią klasą - mąż zarabia 5 tys a ja 2. Nie bedzie nas stac na nowy samochod z salonu(nawet jakbysmy chcieli mu kupic):)