Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos byl...?

Polecane posty

Gość gość

Byla ktoras z Was na badaniach prenatalnych w Tychach lub Myslowicach ze skierowaniem od swojego ginekologa?

Gość gość
up

Gość gość
Ja bylam w tychach w dea salus ale prywatnie

Gość gość
Interesuje mnie jak wyglada takie badanie? na ile rozni sie od takiego wykonywanego prywatnie? czy dostaje sie zdjecia? czy partner moze uczestniczyc w badaniu?

Gość gość
byłam nie w tychach co prawda, ale na NFZ robiłam takie badania najpierw miałam pobranie krwi, mierzenie ciśnienia, ważenie i wywiad szczegółowy, następnie tego samego dnia, po przebadaniu krwi dokładne, ok. 40 minutowe usg (przez pochwę i brzuch), po badaniu otrzymałam zdjęcia ze szczegółową oceną ryzyka oraz ginekolog wyjaśnił mi wszystkie wątpliwości i zinterpretował wyniki. Zostałam na koniec zapytana, czy chcę jeszcze amniopunkcję, ale odmówiłam, gdyż ryzyko jest znikome, wobec czego umówiono mnie jeszcze na usg serca płodu w 23 tygodniu (również na NFZ)

Gość gość
Ja jestem umowiona jakies 30 km od miejsca zamieszkania, mam nadzieje ze wszystko odbedzie sie na jednej wizycie. Opis badan dostaje sie na miejscu czy trzeba czekac i ewentualnie dosylaja? Dostaliscie zdjecia z tego usg? u mnie to usg prenatalne jest jakby zamiast usg u swojego ginekologa.

Gość gość
Ja to usg miałam dodatkowo, niezależnie od lekarza prowadzącego, wszystko miałam jednego dnia, ale np. pobranie krwi do analizy o 13-tej, a usg o 18:30, jak już były wyniki krwi. Dostałam wynik całościowy od razu po badaniu usg, do niego załączone były zdjęcia. Byłam sama, nie wiem, czy partner może być obecny.

Gość gość
Ja bylam w Gyncentrum w katowicach i bylo ok. mila pani doktor i jak dziecko bylo odwrocone tylem to 2x po 40 minut robila usg a nie olala. w 13tc powiedziala ze bedzie dziewczynka i jest. Terminy maja bardzo krotkie

Gość gość
A na badaniach prenatalnych w Lodzi lub okolicach?