Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia 12345

Proszę pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość amelia 12345

w 2013 poronilam od tamtego czasu sie staramy o kolejne dziecko, od poł roku chodzę do lekarza właśnie z tą sprawą miałam zabieg hsg nic nie wykazało wszystko ok. Ja mimo to czuję,że coś w środku jest nie tak odczuwam bóle brzucha i często po owulacji mam objawy ciąży... Byłam dzis u lekarza i mu mowie ze moze mam zrosty on twierdzi ze wszystko jest ok i trzeba czekac.... Skoro wszystko jest ok to czemu nie ma ciązy?? Nie zalecił żadnych badan tylko mąż ma się zbadac...

Gość gość
Badanie nasienia jest bardzo ważne, bo może właśnie tu leży problem

Gość amelia12345
Tak tylko ze ja juz bylam w ciazy po łyzeczkowaniu nie moge zajsc w ciaze boli mnie brzuch czesto......

Gość gość
To ze raz zaszlas w ciążę nie oznacza, że w danej chwili nasienie jest w porządku, bo to akurat kwestia bardzo zmienna i zależna od wielu czynników, jezeli hsg nie wykazało zrostow w jajowodach to znaczy, że ich tam nie ma

Gość amelia12345
a jest mozliwosc zrostow w macicy? Moj lekarz twierdzi ze nie ma koniecznosci badania w tym kierunku

Gość gość
Jezeli nie ufasz temu lekarzowi, to idz do innego, na usg moza stwierdzić zmiany, choc ostatecznie mogłaby to potwierdzić histeroskopia

Gość gość
hsg to hsg ja bym radziła laparoskopie , u mnie dopiero to pomogło . Badałaś wrogość śluzu? Prolaktyne ?Ogólnie hormony? Cukier? z tym sluzem to jest tak ze moze byc wrogi a moze tez byc tak ze jest go za mało tzn prawie wcale. Jest jeszcze wiele powodów dla których moz nie mozesz zajsc. Mąż tez niech sie zbada o moze wtedy ciąża była cudem przy słabym nasieniu a ty o tym nie wiesz, nasienie mozna poprawic znacznie w 3 miesiace .

Gość gość
ja mam dzieci ale z trudem przyszla mi zdrowa ciaza, a problem polegal na tym ze mialam owulacje zachodzilam w ciaze bo 3 dni przed okresem test pozytywny a potem i tak przychodzilo krwawienie, i tam wiele razy, wlasciwie pomogly mi duze dawki progesterou, robilas testy przed okresem okolo 12 dni po owulacji ?

Gość amelia12345
Nie robiłam... Ja z dwa cykle temu mialam test pozytywny ale i tak okres... Tak jak pisalam wyzej zawsze mam wrazenie ze jest ciaza ale i tak okres przychodzi..... Co robic jestem zalamana :(

Gość amelia12345
Test zrobilam po okresie ale i tak przyszedl

Gość amelia12345
To moze powinnam progesteron zbadac. Pytalam dzis lekarza czy jakies badania od powiedzial ze nie ze tylko maz.... Dziewne

Gość gość
bo moze ta ciaza jest tylko masz bardzo wczesne poronienia

Gość gość
a bralas kiedys duphaston lun luteine? ja po poronieniu dostalam duphaston na druga faze po owulacji i w razie ciazy kontynuacja

Gość amelia12345
Duphaston bralam jak bylam w ciazy na podczymanie bo tam od poczatku byly komplikacje

Gość gość
mozliwe ze zachodzisz w ciaze tylko masz bardzo wczesne poronienia, tak jak napisalam mi pomogl duphaston i luteina

Gość amelia12345
ile kosztuj***adanie na progesteron ?

Gość gość
Zrob prywatnie podstawowe badania hormonów. W laboratorium powinni Ci doradzić co powinnaś zrobić. Ja dwa lata starałam sie o ciążę a okazalo sie ze mam problemy z tarczyca. Zaszłam w kolejnym cyklu po rozpoczęciu leczenia.

Gość amelia12345
ja sie lecze na tarczyce wykryto w ciazy

Gość gość
to moze byc przyczyna niepowodzen np zle ustawione leki, i z tego powodu mozesz tez ronic lub miec biochemiczne

Gość gość
Dokładnie tarczyca najlepiej jak będzie ustawiona na poziomie TSH ok 1 :/ Progesteron i to od dnia owulacji, duphaston albo luteinę, najlepiej luteinę tańsza, podjęzykowo, 10 dni później ewentualnie test jak pozytywny kontynuacja luteiny, jak negatywny odstawiasz luteinę i czekasz na okres.