Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ponowna ciąża po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem zatrudniona do grudnia 2015. Od połowy stycznia przebywałam na zwolnieniu ciążowym to był 5 tydzień (ciąża zagrożona)W 9 tyg okazało sie że dzidziuś nie żyje :(( trafiłam do szpitala na łyżeczkowanie. Dostałam miesiąc zwolnienia (l4) pózniej kontrola okazało sie że mam nadżerke znów zwolnienie a teraz okazuje sie że znów jestem w ciąży :) bardzo sie ciesze i boje za razem bo to chyba za wcześnie. Nie chce wraca do pracy bo to ciężka praca na 3 zmiany, najważniejsze jest bym urodziła zdrowe dziecko, ale chce wiedzie jakie są możliwości przebywania na chorobowym ciążowym w tej chwili a pózniej macierzyskim. Czy należy mi sie?

Gość gość
Moim zdaniem - skoro umowa wygasa za 7 miesięcy - powinnaś pracować do końca.

Gość gość
Skoro umowe masz do konca grudnia to znaczy ze urodzisz jeszcze bedac zatrudniona. A wiec przez cala ciaze mozesz byc na L4 i to platnym 100% . Po urodzeniu dziecka przejdziesz na macierzynski a jesli zaklad pracy nie przedluzy ci umowy to od stycznia 2016 macierzynski bedzie wyplacal ci zus a potem mozesz jeszcze liczyc na zasilek dla bezrobotnych jeslj nie podejmiesz nowej pracy