Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guyawa

borelioza czy robaki ?

Polecane posty

Gość guyawa

Hej, od 6 lat szukam przyczyny pogarszającego się mojego stanu zdrowia. Szereg dolegliwości m.in. Otępienie, zaniki pamięci, drżenie mięśni i przede wszystkim bóle stawów. Bóle z roku na rok coraz większe. Choroba niszczy mi stawy! Szeregi badań z których wynika że wszystko jest w normie. Wyszedł jedynie wynik graniczny boreliozy i wątpliwy na lamblie z krwi. Pomocy ! Macie jakieś pomysły ?

Gość gość
wyniki nie są miarodajne a miałaś rumien? i wcześniej kleszcza?

Gość gość
bardzo duzo dobrych informacji znajdziesz na forum Różańskiego

Nie nie miałem rumienia. Kleszcza pamiętam z dzieciństwa. Dostałem miesięczną dawkę doxycykliny ale nic nie pomogło. Nie jestem zwolennikiem antybiotyków. Na forum wejdę, diety też spróbuję.. Coś jeszcze się Wam nasuwa?

Gość gość
odstaw gluten

Gość Marcellonka
Zrób badania jeszcze raz bo te objawy sa niepokojące. Nie warto czekać i zastanawiac sie dlaczego tak się dzieje. Moja siostra czekała- zaczęły bolec ją stawy i odwlekała wizyte u lekarza. jak w końcu poszła to okazało sie że ma zmiany zwyrodnieniowe. A poszła dlatego że przejście kilku kroków sprawiało jej ból. Teraz leczy sie intensywnie ale kto wie jakby było gdyby poszła wcześniej? Na razie leczenie nie przynosi spodziewanych efektów i dalej ją nogi bolą. Mysli nad stosowaniem tego http://www.synolis.pl/ bo słyszała że te zastrzyki przynoszą fajne efekty- są przeciwbólowe i przeciwzapalne. Jeśłi lekarz sie zgodzi to pewnie bedzie je stosować.

Gość gość
poczytaj o objawach boreliozy i jakie sa przy lambliach. a badania zrób dokładne- pełny panel infekcji odkleszczowych, np. w centrum badań DNA w poznaniu. kosztują sporo . napisz do nich maila i wszystkiego się dowiedz. ja też miałam graniczne a tam mi wyszły.

Gość gość
no i kleszcza też miałam w dzieciństwie. innego nie kojarzę. rumień nie zawsze wystepuje

Gość guyawa
No miałaś wynik graniczny a w poznaniu Ci wyszedł dodatni. I co dalej ? Było jakieś leczenie? Jest poprawa ?

Gość gość
leczę się już trzy lata wg. ILADS. To jest piekło. wiele objawów ustąpiło. zostały jeszcze te najgorsze( np. kłopoty z chodzeniem) w sumie tracę już nadzieję, ale poszło tyle kasy,że nie mogę się teraz wycofać. poza tym nieleczenie sie było gorszym piekłem, jeżeli można tak powiedzieć. poznałam kilka osób, którym sie udało( albo w gabinecie, w poczekalni, albo ze słyszenia, czy od pielęgniarki.

A powiedz mi na czym dokladnie polega to leczenie ILADS i jakie miała jeszcze objawy? Które objawy ? Jak to kosztowo wychodzi i gdzie sie leczysz ?

Gość gość
Leczenie ILADS to leczenie kombinacją kilku antybiotyków w końskich dawkach, do ustąpienia objawów + margines. W przeciwieństwie do leczenia standardowego polegającego na podaniu jednego antybiotyku przez ok. trzy tygodnie. A potem „jesteś wyleczony” i radź sobie sam. Faktycznie przez pierwszy miesiąc czułam się super a schody zaczęły się później. O objawach poczytaj w Internecie. Ja miałam większość. Bardzo długo nikt nie potrafił mnie zdiagnozować . mój stan był tragiczny. Ale wyglądałam normalnie, wyniki dobre, wg. lekarzy coś sobie uroiłam. Leczę się w Katowicach ,koszt od 500 do 2500 zł/miesiąc . różne antybiotyki , często zmieniane. Średnio trzeba liczyć 1000zł ze wszystkim( badania suplementy leki przeciwgrzybiczne) No i trzeba być na ostrej diecie przeciwgrzybicznej. Na razie zrób badania, albo odwiedź lekarza ILADS. On musi Ci zdiagnozować chorobę. Nie wkręcaj się na razie.