Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzicielki 2015

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie radzicie z przygotowaniami do porodu, jak samopoczucie, czy to wasz pierwszy porod? Ja Jeszcze nic dla dzidzi nie kupilam bo nie wiem czy wrocic do Polski i urodzic czy tez zostac w Anglii. Tutaj w Anglii jak sie rodzi to w pierwszej kolejnosci dziecko należy do panstwa a w Polsce do rodziców. Tu mieszkamy w domku malym co wyglada jak kawalerka. To juz u anglikow moze byc pretekst do odebrania dzidzi. Dzieci w anglii musza miec swój pokoj. Za pare miesiecy okolo pol roku przechodzimy na 2 pokoje. W Polsce mi nie odbiora i bedzie miec Polskie obywatelstwo a po pol roku zawsze mozna wrocic do Anglii jak beda juz 2 pokoje. A Co z ubezpieczeniem w Polsce? Za rodzenie w szpitalu bede ponosic koszty bez ubezpieczenia? Czy moje dziecko bedzie w Polsce moglo za darmo korzystac z opieki zdrowotnej?

Gość gość
Szkoda ze nikt nie chce mi Pomoc uzyskac odpowiedzi, ale rozumiem ze sa wazniejsze tematy. Wiec zycze wam szczesliwych rozwiazan mamusie 2015

Gość gość
Moze nikt nie odp bo jeszcze nie trafil na ten watek ktos kto zna odpowiedz. Po drugie o tej porze wiele matek juz spi badz czuwa nad swoimi pociechami. Nie wiem jak to wyglada co do opieki nad noworodkiem, ale jesli nie jestes w pl ubezpieczona to bedziesz musiala zaplacic za porod i opieke szpitala

Gość gość
To sie zarejestrujesz w urzedzie pracy i bedziesz miala ubezpieczenie