Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy nadczynność tarczycy może się przekształcić w niedoczynność?

Polecane posty

Gość gość

witajcie jilka lat temu miałam nadczynnośc tarczycy, miałam operację, usunięto mi prawie całą, zostawili zaledwie kikucik. Po operacji miałam zalecenei brać leki do końca życia, ale zaczęłam po nich tyć więc ich nie brałam. teraz wiem, że to była wielka głupota :O od kilku miesięcy tyję mimo zdrowego odżywiania, tyję bardzo, mam obrzęki na nogach, pocę się, ciągle chce mi się spać. Czy to możliwe że teraz mam niedoczynność??? Czy nadczynność czasem zamienia się na niedoczynność?

Gość gość
Tak. Czemu jeszcze nie poszlas do lekarza?!

Gość gość
Jaknajbardziej. To co robisz jest bardzo, bardzo nierozsądne. Problemy z tarczycą mają wpływ na cały organizm i pomoga powodowac szereg poważnych probolemów od skórnych do z sercem!!! To nie są żarty.

Gość gość
Też miałam usuniętą tarczycę. Przed operacją miałam nadwagę, po operacji nadal tyłam, ale nie w zastraszającym tempie. Cały czas brałam leki. Po pewnym czasie waga się ustabilizowała, tzn. że już nie tyłam. Zaczęłam więcej się ruszać i waga zaczęła lecieć w dół. Teraz cały czas utrzymuje wagę, jedynie niewielkie wahania. Ale cały czas chodzę na wizyty kontrolne i jem leki.

Gość gość
Nie tylaś od leków tylko od tego, że nie miałaś już tarczycy, zaburzona została równowaga hormonalna. Dlatego powinnaś zażyć leki. Działanie jednego hormonu jest zależne od drugiego,ale ty jesteś za głupia aby to pojąć. Dlatego jesteś gruba i już tak łatwo nie schudniesz bo na własne życzenie sobie wszystko spieprzyłaś.