Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam dziś

Jestem w ciąży, a mamy tylko 2 tysiące dochodów

Polecane posty

Gość pytanie mam dziś

Mąż zarabia 1700zł, ja ledwo wyciągam 600zł, na szczęscie mam umowę, więc będę te pieniądzę miała na urlopie macierzyńskim. Opłaty 400zł,ile dziecko będzie nas kosztować bez wyprawki? Będę karmić mm, więc proszę to uwzględnić przy pisaniu tych kwot mniej więcej. Dziękuje za wypowiedzi.

Gość gość
A dlaczego chcesz karmić mlekiem modyfikowanym takim syfem od razu po porodzie bój się Boga. Tyle kasy ten syf mlekopodobny kosztuje. Nie żal ci dziecka.

Gość gość
poradzicie sobie powodzenia

Gość gość
duża paczka mleka kosztuje ok 50 zł a starcza na tydzień, do tego pieluchy, witaminy, kosmetyki. Niektóre szczepionki są płatne. A ja zacznie chorować to już w ogóle. ja bym na twoim miejscu przemyślała karmienie piersia, zdrowsze i tańsze.

Gość gość
gdzie wy mieszkacie że macie takie niskie opłaty? a zarobki to już w ogóle porażka.

Gość pytanie mam dziś
nie bedę karmić piersią, bo nie mogę także prosze mnie pod tym względem nie krytykowac. Opłaty mamy takie jakie mamy, może i niskie, ale i zarabiamy mało. A gdzie mieszkam? W Polsce, w małym miasteczku.

Gość gość
Może maż w między czasie niech próbuje poszukać lepiej płatnej pracy, choć o kilka set zł więcej. Chodzi o to żeby powysyłał swoje CV i chodził na rozmowy w międzyczasie, warto próbować.

Gość gość
Z mm jakieś 700 zł miesięcznie

Gość pytanie mam dziś
mm 700zł miesięcznie? w to jakoś wierzyć mi się nie chce... Mąż nie znajdzie lepiej płatnej pracy, bo u nas tyle się zarabia, w mieście wojewódzkim nawet jak zarobi 200-300zł więcej to wyda to na dojazdy.

Gość pytanie mam dziś
przepraszam źle przeczytałam, napisałaś gościu z mm, a ja przeczytałam za mm:) 700zł to jeszcze nas stać.

Gość gość
ehhh z tym modyfikowanym to sie nie zdziwie jak sie przejedziesz jak wiekszosc ludzi. kupisz nana wyjdzie ze uczulony i puszka do kosza, poten inny i do kosza. mozna tak zmieniac z 4 rodzaje mleka. zostan przy piersi. dodam ze słszałem nie wiem czy prawda ze dzieci urodzone po 1 stycznia 2016 beda dostawac zapomoge przez rok w wysokosci tysiac zotych. musisz se poczytac na necie.

Gość pytanie mam dziś
przecież piszę wyraźnie, ze piersią karmić nie mogę. To akurat nie ode mnie zależy. A w te zapomogi to nie wierzę

Gość gość
przepraszam, że tak nie na temat, ale nie jesteś z zach-pom? bo te zarobki przypominają mi moje realia ;/.

Gość gość
oczywiście kochane kafeterianki wychowawane na mleku matki zdrowe na ciele. Ale na umyśle to już kiepsko- mleczko z cysia odebrało umiejętnośc czytania ze zrozumieniem i odpowiadania na zadane pytania?:D:D:D

Gość gość
sorki nie doczytałem. wiem jak jest z obiecankami rządowymi. ale kto wie. powiedz czemu nie mozesz piersia? dziecko sie jeszcze nie urodziło a ty juz wiesz ? podobno nawet majac sylikony moze karmic .

Gość gość
kolejna ynteligentna inaczej:D

Gość pytanie mam dziś
nie, nie zach-pom. Karmić piersią nie mogę z przyczyn zdrowotnych i nie chcę o tym pisać na forum, a wiem to już od dawna, więc to, ze jeszcze nie urodziłam nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
pewnie ma małe cycki, ale to nie przeszkoda sutki najwazniejsze . bedzie ok. zaraz cycki ci urosna bo najdą mlekiem, bedize go tyle ze masło i smietane jeszcze bedziesz robic.

Gość gość
A co cie obchodzi czemu noe bedzie piersia karmic czy nie moze czy nie chce jej sprawq!!!!!!!! I won wam od cyckow innych kobiet. Ja trz nie karmilam bo nie chcialam mm bylo wygodniej i juz. Pozatym fakt piwrwszy miesiac mleko kosztowalo nas duzo bo wyrUcalismy cale puszki bo malej nie pasowaly ale pozniej po 3 tyg sie inormowalo i koszt mleka max 200zl na miesiac. A teraz widzialm w aptece i chyba rosmanie saszetki mleka za kilka groszy na probe.

Gość pytanie mam dziś
nie moge karmic ze wzgledu na liczny pirsing sutek, kiedys wdało ise zakazenie i ....

Gość gość
oooo te saszetki to niezły pomysł. modyfikowanym lepiej z tego wzgledu ze dziecko sie najada. cycke ciagnie i zasypia i niedojada , krocej spi. my dwoje dizeci na modyfikowanym. co za roznica dzis w sklepach wszystko modyfikowane nawet woda.

Gość Alicja spod Bydgoszczy
Autorko- mm Przez pierwsze 2-3 miesiące to jedno opakowanie na jakieś 5 dni. Ok 25zł za sztuke. Pieluch 2 duże paczki na miesiąc.Witamina D-jakieś 5zł. No i ubranka-ale to można odkupić używane

Gość pytanie mam dziś
o 15:13 to nie mój wpis Nie mam też małych piersi, ale to nie temat o tym. Nie mogę i karmić nie będę więc skończymy już dyskusję na ten temat.

Gość Alicja spod Bydgoszczy
autrko odpisałam ci, coś jeszcze podpowiedzieć?:)

Gość gość
Hmmm mm kupisz w Biedronce juz za ok 60 zl np 2 1,2 kg lub Nan jest tańszy. Do tego pampersy tez mozesz z B Dada używać koszt ok 30 Zl za paczke. Potem mozesz sama obiadki robic a nie słoiczki. Kosmetyki i lekarstwa juz niestety kosztowne :( za mm+pieluchy to ok 400 zl...

Gość gość
Na macierzyńskim rocznym jest 80% dochodu a nie 100 % czyli będziesz miała 480 zł, chyba że już to przeliczyłaś wcześniej i podałaś kwotę macierzyńskiego.

Gość gość
jakie kosmetyki dla dziecka są kosztowne? no chyba że jest się wariatką i kupuje się markowe Jonssona które są przeznaczone dla starszych niemowląt a nie noworodków

Gość gość
Wszystko zależy od tego, jakie produkty będziesz kupowała.. można kupić mleko za 16 zł, jak i za prawie 50.. jedne są lepsze, ine gorsze, niektóre są dobrze tolerowane przez dzieci, inne kiepsko. Moje piło Nana, Bebilon AR, Humanę, ale w końcu szybko przeszłam na Enfamil i tak zostało, ale żeby było taniej kupowałam po 10 małych puszek na allegro, bo cena znacznie niższa. Pieluchy też bardzo różńią się cenami. Jak dobrze pójdzie i będziesz miała małe dziecko, to długo skorzysta z 1 i 2.. a wiadomo, tych jest w paczkach najwięcej. Z kosmetykami nie trzeba przesadzać. Ubranka i inne rzeczy można dostać w dobrych cenach używane, ale po prostu od kogoś. W zasadzie to główne wydatki to mleko, pieluchy, a po 4 miesiącu kaszki i obiadki.