Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuj***adanie u okulisty i najtansze okulary?

Polecane posty

Gość gość

ile kosztuj***adanie u okulisty i najtansze okulary?

Gość gość
badanie 100zł okulary 300zł

Gość gość
Ja byłem niedawno w gabinecie http://www.optyk-fotograf.pl/ i zapłaciłem za okulary podobnie jak kolega wyżej napisał. Ważne by Ci też pasowały do twarzy.

Gość gość
Ceny są różne, zależy od miasta i od optyka, masz tu przykładowy cennik optyka do którego ja chodzę w Opolu: http://www.siejka.pl/12/7/rodz*****adan-i-cennik.html Więc do 100 zł można się zbadać, byłam ostatnio rok temu i znów się wybieram bo coś gorzej widzę niestety…

Gość gość
ja miałam robione badanie wzroku u mnie w salonie w mieście i nic nie płaciłam, bo od razu po badaniu wyszła mi wada minus jeden i chciałam okulary – możesz szukać takich promocji jeśli chcesz zaoszczędzić, ja miałam badanie w Gliwicach w http://www.nemezis.net.pl/ tam jest sklep i można sobie przejrzeć ile orientacyjnie kosztują okulary, bo wg mnie nie warto szukać na allegro tylko lepiej u optyka żeby to były okulary z filtrami itd. Bo takie najtańsze to można i za 20 zł kupić, ale ja bym się bała o oczy…

Gość gość
jestem na bieżąco bo wczoraj odebrałam okularki. Wizyta w NFZ za darmo i bardzo dobre badania miałam nie tylko komputer, szkła to zależy od mocy ale zeszłam kilka optyków od firmowych salonów do optyka na osiedlu ceny soczewek do mojej wady wahały sie od 99 zł do 250, a oprawki można na promocji już od 50 zł znaleźć, Wiec zdecydowałam szkła plastikowe z powłoką antyrefleks za 100 i oprawki za 160

Gość gość
Najtańsze okulary myślę że w okolicach 200-300 zł. Wiem że teraz w http://www.nemezis.net.pl/ mają bezpłatne badanie wzroku na jakiś tam warunkach. Możesz zapytać.

Gość gość
dokładnie, mozna rozglądać się za promocjami, wiele salonów optycznych jak np http://optyk-debica.pl/ ma całkiem niezłe ceny i równie fajny wybór, ja zmieniałam u nich ostatnio oprawki okularowe.

Gość gość
w fielmannie można dostac tansze okulary, a jest w wielu miastach w Polsce wiec może stamtąd skorzystaj

Gość gość
wizyta i badania prywatnie zalezy od lekarza.. od 50-150 zl. okulary tez zalezy.. najlepiej jak juz okulista wypisze recepte na okulary popytaj na miescie u paru optykow, poogladaj oprawki, jakie ceny maja.. ja za swoje okulary wydalam niecale 250 zl sa z antyrefleksem czyli dosc tanio, nastawialam sie na wiekszy koszt jednak nie wpadlam do pierwszego lepszego optyka tylko polazilam zeby wlasnie nie wydawac duzo

Gość gość
Potwierdzam, u fielmanna możesz dostać bardzo tanio ale też mają okulary z wyższej półki, więc warto się wybrać, ostatnio dla babci u nich kupowaliśmy i wyszło coś około 300zł, ale babcia chciała taki model

Gość gość
Ja we Wrocławiu chodzę do tego okulisty: http://www.optyk-wroclaw.com/ Pan doktor jest bardzo miły i fachowo podchodzi do leczenia,więc to może być dla ciebie dobry adres.

Gość gość
Jeśli mieszkasz w Warszawie, to polecam Ci salon optyczny w centrum handlowym Janki - Vision Express, teraz mają dużo tańsze oprawki, bo aż do 70 %

Gość RobertCruiz
ja po okulary zawsze wybieram się do centrum w jankach, są tam 2 salony vision expres i Lynx Opitque, w których często są promocje na oprawki, albo soczewki, jak ktoś woli od czasu do czasu zmienić i wychodzi zawsze najkorzystniej

Gość UlaNka
ja akurat tak mam, że na co dzień noszę soczewki, ale ze względu na to, że studiuje chemię, na laborkach muszę mieć normalne okulary. Do Lynx Optique zaglądam, bo czasem tam można dostac tanio soczewki a to jednak jest dobry salon

Gość prawictwo pospolite 193
najtansze okulary 150 zł

Gość Elllllla
w centrum w jankach jest 70 proc na oprawki vision express, gdy ktoś tak jak ja nosi się z zamiarem kupienia nowych

Gość Ekspert Szklacom
Dzień dobry, Na badanie można zapisać się państwowo, czeka się co prawda od kilku dni do kilku tygodni, ale badanie jest bezpłatne. Dobre okulary z powłoką antyrefleksyjną można zrobić już od 50 zł. Przy dużej wadzie, warto jednak wybrać soczewkę, która będzie cieńsza od podstawowej, niestety taka soczewka jest też droższa. Okulary, możemy zamówić przez internet, jest wtedy o wiele taniej niż w sklepie stacjonarnym, parametry podaje się na podstawie recepty. Warto pamiętać, że jeżeli nie będziemy zadowoleni z okularów możemy je zwrócić tak jest np. w sklepie internetowym kodano.pl. Jeżeli zakup w internecie okularów nas nie przekonuje warto dowiedzieć się gdzie w naszej okolicy jest tani optyk. Bardzo często przy przychodniach są tani optycy, wtedy można całe okulary zrobić za 100-150 zł. Pozdrawiam Ekspert Szkla.com

Gość Julita hej
Najtańsze wiadomo, że nie znaczy, że dobre, ja w jankach odwiedzam salon Lynx Optique, są tam często promocje np na szkła jednoogniskowe minus 70 zł, a na progresywne minus 200 zł.

Gość gość
Ja ostatnio byłam na badaniu i kupowałam okulary i wszystko wyszło łącznie ok. 500 zł. Jestem z Poznania.

Gość gość
No ja też raczej nie jestem za tym żeby kupować najtańsze okulary. Jednak porządne szkła i oprawki muszą mieć swoją cenę. Natomiast można kupić takie w rozsądnej a bardzo dobre jakościowo. Jak ktoś jest z Wrocławia to polecam w tym temacie Oculus www.oculus.com.pl gdzie kupiłam swoje.

Ja korzystam z usług www.optyk-debica.pl . Jakoś nie widzę potrzeby zmiany „zaopatrzeniowca” na inny. Spełnia wszystkie moje wymagania, w dodatku w moim mieście. Za swoja parę, jak dobrze pamiętam, zapłaciłam coś około 116zł :D Do tego często są atrakcyjne promocje. I gabinet. Mój mąż i ja ostatnio skorzystaliśmy z fajnej oferty, która umożliwiła nam zakup drugich ze zniżką 40%. Dzięki temu kupiliśmy synkowi nowy samochodzik ;) Wszyscy zadowoleni łącznie z nami :D

Gość gość
Najważniejsze są szkla w okularach, dobranie ich tez jest problemem. Mialam juz dwa razy zle dobrane szkła i optyka dlatego zdecydowala sie wybrac do kliniki http://www.spektrum.wroc.pl

Gość gość
Je,śli chodzi o okulary, to tylko u Fielmanna, ceny naprawdę aytrakcyjne, okulary porządne, a nie kosztują jak jakieś inne ''modne''. Nosi sie je dobrze kilka lat. Także jeśli szukasz dobrych, a nie drogich okularow, to warto tam zajrzeć

Gość gość

Chyba najtańsze okulary progresywne w Krakowie to ma salon Primus. Ja się w każdym razie z niższymi cenami za podobną jakość nigdzie indziej nie spotkałem. Firma mieści się przy ulicy Mazowieckiej w przychodni Falck (II piętro).