Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dziecko powinno mówić do narzeczonej mojego brata ?

Polecane posty

Gość gość

Mój synuś ma 17 miesiący. U mojego brata, ktory od roku mieszka z narzeczoną bywa bardzo często. Do mojego brata mówi różnie raz wujek raz po imieniu, ale zastanawiam się jak ma mówić do jego dziewczyny ? Wola ją ,, Ol", bo ona ma na imię Ola. Wszyscy w rodzinie mówią ciocia, ciocia. Ale jak powinno być tak naprawdę?

Gość gość
Twój brst to wujek a jego ,, żona,, to ciocia

Gość gość
To ze mój brat to wujek to ja wiem. Ale chodzi mi o jego dziewczynę. Nie są małżeństwem, a są tylko zaręczeni.

Gość gość
Ciocia

Gość gość
Do mnie wszystkie dzieci z rodziny męża mówią ciocia a ślub dopiero za kilka miesięcy

Gość gość
Ciocia. Co z tego, że nie są zaręczeni? Nawet jakby to była nowa dziewczyna, poznana miesiąc temu to ciocia. W ogóle nie rozumiem tej rozkminki autorko. Moja córka do moich przyjaciół, z którymi nie jestem w żaden sposób spokrewniona, mówi "Ciociu", "Wujku", co ma im mówić per pan/pani? No bez jaj.

Gość gość
Moja córka do dziewczyny mojego brata mówi ciocia :)

Gość gość
Wujek...

Gość gość
Ucięło... wujek do Twojego brata, a każda jego dziewczyna/narzeczona czy żona to ciocia.

Gość gość
powinien wołać babo i będzie ok

Gość gość
ciocia. Co z tego, że nie maja ślubu? Są razem, dziecka nie interesuje, że to "tylko narzeczona". A gdyby tak w drugą stronę? Gdyby brat się rozwiódł, to degradujesz ciocię do Pani?

Gość gość
ciocia ciocia ciocia skoro ciocia moze byc przedszkolanka albo kolezanka mamy to moze byc tez narzeczona brata. byla taka sytuacja ze miedzy moim wujkiem a mna bylo 6 lat-mowilam do niego mirek. ale dziewczynki mlodsze o 10,12 lat juz wujek. dzis są dorosle i mowia po imieniu. 36 lat a 24?wujek 36 lat a siostrzenica 24? toz to nic.cale nic

Gość gość
rozumiem ze chcesz te narzeczona zrobic ze nei jest taka w rodzinie jak ty? dzieci od mojego partnera mowily do mnie pani.chociaz kazalam mowic po imieniu. ta pani mni tak wkurzala bo mam dosc. jak zaszlam w ciaze to mowily juz ciocia. nadal nie mamy slubu a ja mowie do tesciowej tesciowa ale moj partner do moich rodzicow na pani. nie bede mamusiowac a tesciowa to wygodne okreslenie

Gość gość
ja jestem też narzeczoną i wszystkie dzieci mówią mi po imieniu, bo ciocia kojarzy mi się jakoś staro. Do mojego faceta też częściej mówią "Marcin" niż wujek

Gość gość
po imieniu,ciocia,wujek to przezytek ubiegłej epoki