Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze 3 miesięczne dzieci potrafią się obrócić na bok same

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie i czy lubią ba brzuszku leżeć. Jak je nosicie w pionie tyłem do was czy juz normalnie na biodrze

Gość gość
moja w tym czasie nienawidziła lezec na brzuchu.wgl nie lezala,bo sie darla. obrocic sie potrafila obrocic ale to jest typ lenia. jak ja polozylam tak lezala. na biodro to chyba za wczesnie.nie piszesz jak trzyma glowke. ja bym z miesiac jeszcze poczekala

Gość gość
ja w tym wieku jeszcze nie pionizowałam dziecka. Nie wolno sztucznie stymulować dziecka. Jak sie nie obraca tzn że jeszcze nie czas.

Gość gość
Moja córka leży tylko na plecach. W boki obraca tylko głową jak ja coś zainteresuje. Na brzuchu nie lubi ale wysoko trzymie głowę i szyję ale po 10 sek płacz i sama przewraca się na plecy. Noszę w pionie tyłem do mnie w miarę stabilna główka ale oparta o moją pierś. Pytam o to noszenie bo ostatnio na usg chirurg kazał mi nosić dziecko na biodrze. I potem w domu tak rozmyslalam czy to nie za wcześnie. Boje się ją tak nosić ona dla mnie to jeszcze taka kruszynka. Autorka

Gość gość
"trzymie"???????

Gość gość
Podnosi

Gość gość
Jak miał jakieś 3,5 obracał się już z pleców na brzuch. Na brzuchu niecierpliwił się szybko chyba że wyjątkowo zajął się jakąś zabawką, przeszło to dopiero później jak się czołgał. Nosiłam głównie w pionie bo tak mi najwygodniej, w pozycji jak w chuście- na żabkę, zaokrąglone plecy.

Gość gość
Mój miał 6 tyg jak się obracać z pleców na brzuch zaczął. Uwielbiał leżeć na brzuszku i ładnie szybko głowę trzymał. Ale pionowo nosić zaczęłam później, jak byłam pewna, że w razie czego podciągnie głowę.

Gość gość
Dziecka nie powinno się nosić pionowo, jeśli nie trzyma samo główki. Jest sposób na noszenie (nawet noworodka) w pozycji do góry, ale nie jest on ułożony pionowo. Trzeba dziecko "przerzucić" przez swoje ramię tak, by jego rączki (całe) i głowa były za naszymi uszami. W takiej pozycji nie ma obaw, że dziecko się nam nagle przechyli do tyłu i sobie coś uszkodzi. Wystarczy je wtedy tylko lekko asekurować. Będzie podnosić główkę, ale tylko tak jak podczas leżenia na brzuszku, więc mu ona nie ucieknie niekontrolowanie do tyłu. Ta pozycja jest właściwie takim leżeniem na brzuchu - dziecko leży na naszym ramieniu. Bardzo fajna pozycja po karmieniu, daje też dziecku lepszy widok na świat.

Gość gość
Moje 2 miesięczne dziecko przewracało się już z brzucha na plecy, a chwilę przed skończeniem 3 miesiąca zaczęło przewracać się z pleców na brzuch. Każde dziecko jest inne nie ma co porównywać

Gość gość
Moje dziecko jak sie odwrocilo jak mialo 2 m-ce to lekarz powiedzial ze bedzie obserwowal pod katem wzmozonego napiecia miesniowego. Lepiej niech zacznie pozniej sie obracac niz wczesniej.