Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na porodówkę dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

pieluszki, mokre chusteczki, rozek i ciuszki spakowalam zastanawia mnie co z kosmetykami do kapieli? tez mam spakowac? i recznik? czy maja takie rzeczy w szpitalach?

Gość gość
u mnie kosmetyki i reczniki byly w szpitalu

Gość gość
u mnie kosmetykow i recznika tez nie trzeba

Gość gość
Ja spakowalam wszystko. Lacznie z recznikami,kosmetykami,kocykiem,rozkiem... Wole w razie czego byc przygotowana. Najwyzej nie wyjme z walizki i przywioze z powrotem do domu jesli w szpitalu wszystko zapewnia :)

Gość gość
Rodzilam na Inflanckiej i potrzebne bylo wszystko doslownie, dla dziecka i do tyleczka i kapieli, nawet do pepka octanisept.

Gość gość
wszystko zalezy od szpitala, niestety

Gość gość
O wlasnie! Jeszcze cos do pepka! Dobrze,ze przypomnialas hihi

Gość gość
najlepiej dowiedz sie w szpitalu na oddziale, u mnie dawali wszystko,łącznie z ciuszkami. i te ciuszki szpitalne to nienajgorszy pomysł bo po kłuciu w piętę robiły sie plamy. jak juz był po badaniach to juz swoje zakładałam

Gość gość
Zapytaj w szpitalu. Ja miałam mieć kremy (do pupy, do buzi), ubranka, pieluchy i mokre chusteczki, rożek też. Szpital dawał podkłady do przewijania, octanisept do pępka którym zajmowały się tam położne, one też kąpały dziecko i przynosiły już przebrane.

Gość gość
Zapraszam do siebie na post wyprawkowy -" WALIZKA SYNUSIA" www.MartynaG.pl - blogująca mama

Gość gość
Blogujaca mamusiu przestan wp*****lac sie ze swoim syfiastym blogiem w kazdy watek.

Gość gość
rzeczy do przewijania (pieluchy, mokre chusteczki, podkład) i tyle. nabrałam ubranek a okazało się, że używają szpitalnych. szpitalny był tez rożek. położne myły i przebierały u siebie. potrzebne były tylko rzeczy do wypisu (ubranka, fotelik)

Gość gość
Najważniejsze to pampersy, pieluchy tetrowe, chusteczki (mokre), ciuszki (najlepiej body kopertowe, widziałam fajne na www.bobociuszki.pl ) jakieś wygodne i dla Ciebie ( do rozbierania) i dziecka, za duzo 56cm nie są potrzebne, ja miałam dosłownie z 3-4 szt. Na wyjście ciuszki (które kupilam właśnie ze strony www.bobociuszki.pl - tzw. wyprawka). Oliwke do nawilżania (skóra maluszka po narodzinach jest przesuszona)- dla Ciebie też sie przyda, bo skóra na brzuchu jest tez wysuszona:)

Gość gość
Musisz zapytać w szpitalu, w którym masz rodzić, bo każdy szpital wymaga czegoś innego.