Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy taki jadłospis jest dobry

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję porady, czy taki (przykładowy jadłospis) jest w porządku? Mała ma aktualnie 4,5 miesiąca i rozszerzamy dietę. ok. 8 150 ml mleka ok. 11 150 ml mleka z kaszką bobovita bananową ( uważam,że jest za słodka i daje 2 łyżki kaszki, 3 łyżki mleka) ok. 14 kilka łyżeczek jakiegoś warzywa(wprowadzamy), potem mleczko 120-150 ml ok 17. trochę owocków - śladowe ilości póki co+ mleko bądź bez mleka ok. 20 (czasem tego karmienia nie ma ) 120 ml ok 22 150 ml mleka z kaszką (takie same proporcje jak o 11) . Doradzi ktoś czy taki schemat jest ok? NA ostatnim bilansie mała ważyła 6570,a długości ma ok 70 cm, miała wtedy niecałe 4 miesiące. Pozdrawiam

Gość gość
kiedy urodziłam synka nasz pani pediatra powiedziala mi, żeby nie dawać dziecku za dużo i za często kaszki, bo dziecko od tego tyje. kaszki w ogóle mają dużo cukru. Kiedys czytałam też artykuł że produkty dla dzieci takie jak kaszki czy jogurty dla niemowląt nie są do końca zdrowe.

Gość gość
dziękuję za poradę :) właśnie zastanawiałam się, czy to do końca zdrowe, a wizyta u pediatry dopiero za miesiąc.