Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardy brzuch od kilu dni.

Polecane posty

Gość gość

hej od jakis 4 dni mam twardy brzuch praktycznie caly czas i kluje mnie w pochwie bardzo oraz co jakis czas czuje bolesne ruchy nisko wlasnie jakby w kroczu.. Boli mmnie w pachwinach .i nie moge sie nawet wyprostowac? Czy to bardzo zle rokuje?

Gość gość
U niektorych to jest normqlne u innych nie. Lekarz musi sprawdzic czy nienskraca Ci sie szyjka. W ktorym tygodniu jestes?

Gość gość
w 32 szyjke mam bardzo skrocona

Gość gość
te dolegliwosci zwiazane sa z =e skracaniem szyjki i rozwieraniem, powinnas isc z tym do lekarza bo mozesz za wczesnie urodzic i taki caly czas twardy brzuch to tez niezbyt dobrze idz jutro do lekarza albo jedz a polozniczo-ginekologiczny tam cie zbadaja na izbie przyjec , 32 tydz to jeszcze wczesnie na porod lepiej zapogiegac

Gość gość
jak ja bylam juz w szpitalu 2 dni temu kazali nospe brac a podobno rozwrcia nie ma ..kurde jakos sie stresuje troche

Gość gość
i powiedzieli ze glowka dziecka bardzo nisko ale dadza leki i do domu .lezec wiec leze ale i tak brzuch twardy

Gość gość
Twardnienie brzucha w tym tyg ogolnie jest normalne - skurcze braxtona hicksa. Klucie w pochwie i bol w pachwinach jest zwiazany z rozciaganiem sie wiezadel i uciskiem glowki dziecka na szyjke. Mnie tez czesto klulo. A brzuch twardnial co chwila przez cala ciaze. A jestem w 39tyg. Jesli masz mocno skrocona szyjke to duzo lez, oszczedzaj sie. Badz pod stala opieka ginakologa,badaj sie czesto,sprawdzaj szyjke. I bierz leki zalecone przez lekarza. Powodzenia.

Gość gość
u jednych kobiet twardnienie powoduje skracanie się szyjki u innych nie, najlepiej jak twardnienie brzucha zaczyna się w 9 m, ja mam takie twardnienia od 27 tyg , nie non stop, ale są w chwili obecnej jestem w 34 tyg , lekarz mówi że szyjka się nie skraca i nie rozwiera ale jednak przy takich twardnieniach trzeba uważać na siebie żeby za wcześnie nie urodzić