Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie ladne imie sie przejadło

Polecane posty

Gość gość

napiszcie jakie piekne imie sie przejadlo dzieki wzystim ktorzy nie maja wlasnego pomyslu 1.julia 2.wiktoria i amelka 3.maja maja i maja 4.zuzia 5.lenka:O chłopiece?tylko aleksander. aleksandrów bedzie jak na ukrainie tam "oleksander" nadawane jest kazdemu politykowi

Gość gość
"dzięki wszystkim którzy nie maja własnego pomysłu" -a to w Polsce mogę sobie nazwać dziecko według własnego pomysłu??????? Ciekawe... Chyba imię dla dziecka wybiera sie spośród "dostępnych" w Polsce a nie według pomysłu. Moje dziecko ma na imię Iga-i teraz tez jest bum na te imię wiec mam iść i opier...ludzi bo tak chrzczą? Teraz jest wiele Zofia, Franciszek, Antoni, Stanisław itd jakoś kilkadziesiąt lat temu tez były "modne" bo e co drugim domu był Stanisław albo Antoni

Gość gość
nie chrzcza tylko zapisuja w urzedzie deklu! chrzest nie ma mocy prawnej, mozna miec chrzest albo nie.

Gość gość
Sama jestes "deklem". Mówią tak do ciebie w domu i stad to wyniosłas??? Współczuje ale niestety niektórzy wychowują sie w patologiach i padło na Ciebie. Owy chrzest to skrót myślowy-nie chodzę do urzędu i nie sprawdzam jak kto zapisuje dziecko bo mnie to średnio interesuje ale chodzę do kościoła i słyszę jak kto chrzci zatem stul dziob.

Gość gość
stul dziob? tatus tak do mamusi sie zwracal i sie nauczylas?? nie trzeba chodzic do kosciola zeby wiedziec jak kto ma na imie to po pierwsze a po drugie ci co chrzcza dzieci, najpierw musieli je zapisac w urzedzie. kazde dziecko jest rejestrowane gdybys nie wiedziala.

Gość gość
poza tym wielka katoliczko - chrzest to nie nadanie imienia dziecku, tylko sakrament, ktory oczyszcza z grzechu pierworodnego. idz sie doksztalc.

Gość gość
Nie, tatuś do mamusi mówi zawsze-kochanie. Zeszłam do twojego poziomu żebyś zrozumiała czytany tekst. Wiem co to chrzest, ale wtedy ksiądz wymawia imię stad wiem. I skoro nie chodzisz do kościoła ta skąd tak dobrze wiesz jak kto nazwał dziecko??? Nie podchodzę do ludzi i nie pytam o imię dziecka bo to ich osobista sprawa i nawet jeśli co druga dziewczynka to Julia to w czym problem??? Ani mój problem ani twój.

Gość gość
jak na wychowana w przyzwoitej rodzinie to jestes jakas dziwnie sfrustrowana i agresywna... a skad wiesz ze nie chodze do kosciola??? czy ja tak napisalam? dopowiadasz sobie fakty. na ulicy, w sklepie czesto mozna uslyszec jakie kto daje imie, poza tym w okolicy zapewne sporo dzieci mieszka, znajomi tez maja dzieci i rodziny wiec nie powinna to byc dla ciebie jakas tajemnica - czyjes imie. no chyba ze mieszkasz w lesie i zero kontaku ze swiatem zewnetrznym.

Gość gość
i nie ja jestem autorka tematu wiec nie do mnie z ta julia...

Gość gość
Ja jestem agresywna??? Czy to ja pierwsza kogoś tutaj zaatakowałam? Dopowiadasz sobie fakty zatem. Ty wyjechałaś ze stwierdzeniem "deklu" jakoś ja nie zwyzywalam cie podobnie jak ty to zrobiłaś. Nie, nie mieszkam w lesie ale blisko natury stad może inne podejście mam do nadawanych imion bo sie nimi tak nie interesuje jak Ty. Mam swoje życie ;)

Gość gość
obie jestescie agresywne,a jakbys sie nie interesowała czyimszyciem nie byłoby cie na tym forum

Gość cołko prowda
"jakie piekne imie sie przejadlo dzieki wzystim ktorzy nie maja wlasnego pomyslu" jak ktoś daje takie imię to znaczy, że nie ma własnego pomysłu? co ty bredzisz? a może komuś zawsze się podobało to imię, czyli co? nikt już ma nie nadawać tak? a może określ komu wolno tak nadawać, bo to są imiona które były od zawsze. Nowakowa może dać Amelia ale Kowalska już nie, bo to znaczy, że nie ma własnego pomysłu :o ale przygłup z ciebie :o

Gość gość
Mi przejadło się imię Jakub, chociaż nadal mi się podoba i waham się, czy nazwać tak synka.. a dla dziewczynek to wszędzie słychać Lenka, Zuzia, Julka i Maja..

Gość gość
mnie się przejadło Katarzyna 30 lat temu i dałam córce Julia, na sali miałam 3 kasie fuj. Była jedyną Julią w szkole, a szkoła miała 1000 uczniów! w klasie 3 kaśki, dwie aśki, dwie magdy, a w szkole pełno Monik, Izuniek, Paulinek, Patrycji

Gość gość
Kuba,Lena,Nadia,Nikola,Wiktoria

Gość gość
jak to nie jestes agresywna? kazalas mi stulic dziob a wczesniej przychrzanilas sie do autorko watku... xxx "Czy to ja pierwsza kogoś tutaj zaatakowałam? Dopowiadasz sobie fakty zatem" - to nie jest dopowiadanie faktów, tylko wyciąganie wniosków jabys nie wiedziałą...

Gość gość
imiona żydowskie np. Jakub, Dawid

Gość gość
cołko prowda 10/10 :D