Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuję jako sprzątaczka za granicą i mam dość

Polecane posty

Gość gość

Wyjechałam za mężem do kraju, w którym nie znam języka. Mamy jedno dziecko, synka, który chodzi tutaj do przedszkola, on się zaklimatyzował szybko, mąż też, ale ma dobra pracę. Ja poszłam sprzątać, bo niby co innego miałabym robić bez znajomości języka? Mam skończone studia, w Polsce pracowała w laboratorium i miałam na rękę te marne dwa tysiące. Tu zarabiam więcej, ale mam dość. Od 7 do 17 nie ma mnie w domu,w racam padnięta, nawet nie am czasu uczyć się języka, bo wracam i dosłownie leżę z bólu:( Haruję jak dziki osioł za tutaj marne pieniądze, bo u polki na czarno, od poniedzałku do piątku co drugi tydzień też pracuję w soboty. Owszem mam z tego pieniądze, ale wcale mnie nie cieszą, bo jestem wykończona i fizycznie i psychicznie. Napiszecie zaraz czmeu w domu nie siedzę ano dlatego, ze się przeliczyliśmy i nas nie stać, wynajem kosztuje tutaj majątrk, opłaty straszne, wszystko drogie, podatki nie małe. Da się godnie żyć, ale nie całą rodziną z penjsi męża. Musiałam się wygadać. Dziś nie pracuję, bo mam wysoką temperaturę, usłyszałam od tej polki co u niej pracuję, ze dziś mogę wolne wziąć, ale w poniedziałek mam być w pracy bo na moje miejsce ma masę chętnych. Brak mi już słów.

Gość gość
współczuję takiego życia, cały dzień w pracy, dziecko tyle czasu w przedszkolu, a jaki to kraj? może idź do agencji pracy i znajdą ci coś lepszego?

Gość gość
To czemu innej pracy nie poszukasz? Jakie te studia konczyłas że się języka obcego na nich nie uczyłas?