Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

albert700

Syn i jego zachcianki

Polecane posty

Witam:) mam sześcioletniego syna i jest on jedynakiem, nie powiem, żeby był rozpuszczony i rozpieszczony , ale jest wymagający :/ jestem ciekawa czy Wasze dzieciaki tez potrafią być nieznośne i jak się na coś uprą to nie dają za wygraną? Mój syn zapragnął mieć maszyny budowlane , oczywiście w postaci zabawek, bo ostatnio był z dziadkiem na targach budowlanych i takie maszyny bardzo go zainteresowały.. nie wiem czy to dobrze czy źle? Z racji tego, że niedługo ma urodziny i ciągle mówi o koparce i dźwigu to chcielibyśmy z małżonką kupić mu jakieś zabawki w tej formie.. Może znacie miejsca, gdzie można znaleźć takie "specjalistyczne" zabawki?:)

Gość gość
to tak mozna kupic na urodziny chyba ze zmieni zainteresowania ale nie wolno ulegac presji dziecka bo skonczyc jak matka januszka

Gość gość
nie rozumiem czemu rodzice którzy nie potrafią wychować dziecka zamiast przyznać się do swojego nieudacznictwa zwalają na fakt że dziecko jest jedynakiem :O przecież to ma tyle co piernik do wiatraka

Gość gość
zrubcie sobie 2

Gość gość
moj chrzesniak ma fiola na punkcie maszyn rolniczch.na kazde swieta, urodziny kupuje mu jakies kombajny, traktroy i co tam jeszcze. wszyskiego szukam na allegro, nie chce mi sie latać po Smykach

Wielu rodzicow powie, ze nie ma co ulegac presji dziecka i spelniac kazdych jego zachcianek, mozna to nazwac rozpieszczaniem. Z drugiej strony dziecko to tylko dziecko, czemu by mu nie sprawic przyjemnosci wymarzonym prezentem. My tez bylismy kiedys dziecmi i wszyscy spelniali nasze marzenia, a przynajmniej sie starali. W koncu to sa urodziny, a nie zachcianka spelniana bezpodstawnie

Gość gość
To są zabawki, ale edukacyjne. Warto kupić.

Gość gość
"moj chrzesniak ma fiola na punkcie maszyn rolniczch.na kazde swieta, urodziny kupuje mu jakies kombajny, traktroy i co tam jeszcze. wszyskiego szukam na allegro, nie chce mi sie latać po Smykach" Bedzie na pewno w przyszłości szefem rolniczego OPZZ i zablokuje Warszawe :classic_cool:

Mój przedszkolak akurat ma to samo - fascynacją koparką i betoniarką nie ma końca. Ale się akurat cieszę, bo wolę żeby sie bawił klockami i maszynami budowlanymi, aniżeli siedział przed telewizorem lub grał w gry na komputerze. Być może taka zabawa w przyszłości zaprocentuje jakąś fajną pasją do budownictwa. Kto wie :-)

Zabawki tego typu dużo bardziej kształcą i rozwijają dzieciaka niż gry komputerowe, które są pożeraczami cennego czasu, a przy tym przesiadywanie prze ekranem komputera psuje dziecku wzrok... Uważam, że spełnianie dziecięcych marzeń to super sprawa :) Jeśli Wasze dziecko interesuje się tego typu tematyką warto zainwestować w jakąś koparkę, betoniarkę, dźwig czy żurawia. Duży wybór znajdziesz w Smyku lub jeśli nie masz czasu na bieganie po sklepach, zajrzyj na allegro albo na markowe-zabawki.com.pl ;)