Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TatiankaTttt

Brak krwawienia z odstawienia

Polecane posty

Gość TatiankaTttt

Witam! Połączyłam dwa opakowania tabletek antykoncepcyjnych, z uwagi na przeszłą już sesję ;) Zazwyczaj mimo zażywania tabletek mam dość obfite i bolesne krwawienia z odstawienia, więc dość często tak robię chcąc uniknąć niekomfortowych sytuacji. Podczas zażywania drugiego opakowania zdarzyło mi się opuścić parę tabletek z różnych powodów.. Tak, wiem, że to lekkomyślne, ale z drugiej strony w razie czego jestem gotowa ponieść tego konsekwencje. Zazwyczaj podczas współżycia z partnerem mimo tabletek staramy się stosować stosunek przerywany, chociaż nie zawsze się udaje, no i to żadna antykoncepcja oczywiście. Przechodząc do rzeczy - nastąpiła już u mnie 7 dniowa przerwa pomiędzy opakowaniami, a nie dostałam krwawienia. Od 2 lat, odkąd biorę tabletki, zawsze krwawienie było obfite, czerwone, długotrwałe. Obojętnie, czy łączyłam opakowania, czy nie, czy zapomniałam jakiejś tabletki, czy nie. Teraz to "krwawienie" miało formę niewydobywających się na zewnątrz czekoladowo-brązowych upławów i trwało dwa dni. Nie jestem pewna, czy raczej podejrzewać ciąże, czy udać się do lekarza z powodu jakiś zawirowań hormonalnych? Powinnam wykonać test ciążowy? Robiłam go 19 lutego, w celu upewnienia się, czy z powodu mojego gapiostwa wcześniej nie doszło do zapłodnienia, ale był negatywy. Powinnam powtórzyć teraz test jeszcze raz, gdzie mamy już 07 marca? Czy ktoś miał taką sytuację, że prawie brak krwawienia z odstawienia oznaczał ciążę? Proszę o odpowiedzi i sugestie, pozdrawiam! :)

Gość gość
skoro opuscilas pare tabletek to ciaza jest jak najbardziej mozliwa tylko pomysl kiedy moglo byc do ewentualnego zaplodnienia, czy byly to dni plodne itp, test powtorz :P

Gość gość
kiedy moglo dojsc* :P

Gość gość
powtórz test.

Gość gość
tez mam to samo, Zrobiłam Bete- 4 tydzień

Gość gość
super, gratki :)

Gość TatiankaTtt
Dni płodnych w sumie przy tabletkach nie ma, a nie wiem kiedy mogło dojść do ewentualnej owulacji, żeby przewidzieć od kiedy mogłabym liczyć to teoretyczne zapłodnienie. Nawet nie wiem kiedy mogłabym bhcg zrobić dla większej pewności, i tu pies pogrzebany. Swoją drogą to mógłby być nawet cud i to radosny, bo miałam trochę problemów z tarczycą i prolaktyną, hmm.. :)

Gość TatiankaTtt
Miałaś to samo, znaczy, że wystąpiło "krwawienie z odstawienia" w postaci brązowych plamień, tak?

Gość tatiankattt
miałam też lekkie bóle brzucha podobne do miesiączkowych i byłam przekonana, że to krwawienie nadchodzące, ale nie było takowego..