Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 dniowy Maluszek ciągle śpi.

Polecane posty

Gość gość

W czwartek urodziłam synka. Mam go przy sobie od wczorajszego ranka. Martwię się, bo malutki ciągle śpi i je. Lekarz twierdzi, że jest ok. Ale strasznie się martwię.

Gość gość
a co takie dziecko ma robić? śpi, je i płacze ;p

Gość gość
I tak ma być .ciesz się za pół roku będziesz tu płakać ze dziecko ci mało śpi. ...

Gość gość
w szpitalach często dają dziecku czopek nasenne. Przyjdziesz do domu to zacznie hałasować

Gość gość
W Niemczech nie dają dzieciom nic na sen ( raczej). Je co 4 -5 godzin. To chyba za mało ?

Gość gość
Jesli się najada i nie straci na wadze więcej niż 10% chyba w ciągu pierwszych kilku dni to powinno być ok - takie małe dziecko spokojnie przesypia do 20h na dobę, ale wage bym kontrolowała

Gość gość
Mały urodził się z wagą 3600, a jak dzisiaj rano był wazony to ważył 3200.

Gość gość
Że co?W dwa dni stracił na wadze az 400 gr.???

Gość gość
To za dużo stracił - zadzwoń do lekarza

Gość gość
Moja jak się urodziła to ważyła 3.550 a po 4 dniach,w dniu wypisu 3.400.Twoje dziecko za bardzo leci z wagi.Przystawiaj go do piersi co 3 godziny.

Gość gość
Lekarz stwierdził, że to niby jest naturalne. Rodziłam przez cc. Mam dobrych lekarzy, bo leżę w prywatnej klinice. Ale i tak boje się o zdrowie mojego dziecka.

Gość gość
Nie nie jest normalne, zwłasza jesli się niepokoisz o sen, męcz ich jeszcze, niech badania krwi mu zrobią i przystawiaj częściej, nawet wybudzając - jak tu ktos radził - co 3h.

Gość gość
Piersią nie karmie, bo nie mam czym. A jak próbuje mu dać butelkę co 2-3 godziny to lezykiem ją wypycha.

Gość gość
Badania krwi miał zrobione. Podejrzewali zoltaczke, ale wykluczyli. On nawet nie płacze.

Gość gość
Może cukier by mu zbadali? To w sumie normalne nie jest że nie chce jeść...albo ma edzidełko za krótkie.

Gość gość
Cukier badali mi podejrzenia wczoraj, bo mój mąż rozmawiał z lekarzem.

Gość gość
Moja córeczka urodziła sie 3650 i potem spadła do 3260. Po 3 dniach waga zaczela rosnąć. Ja nie miałam pokarmu po cc do 4 doby a nie chciałam od razu jej do butli przyzwyczajać i dawałam butle dopiero jak płakała a tak sobie pierś ciągała poprostu non stop. Po 4 dniach zaczęła jeść w dzeń co 2-3h a w nocy o 23 potem 2 i 5. I tak zostało przez pierwsze 3msc z tym że potem karmiłam ją 21.30 2 i 5 potem 7/8

Gość gośćgggg
Na sile mu dawaj co 3 godziny .mi położna pomagała bo też nie chciał jeść i jej się udawało ze zasysal butelkę , tylko cierpliwości potrzeba . Gdzie to dają czopki takim maleńkim w szpitalu.pierwsze słyszę , jaja normalne

Gość gość
Znaczy nie chcesz karmić, nie pisz że nie masz czym bo to nie cud że jest mleko, tylko jest popyt jest podaż

Gość gość
Jaki ma poziom bilirubiny i hemoglobiny? Ile dostał pkt Apgar? Za mocno leci z wagi, trzeba szukać przyczyny. Karm jak najczęściej, jedne jedzą co 3 godz, inne co godzinę. Ja na początku też myślałam, ze trzeba co 3 h karmić, ale mały za mało przybierał i zwiększyłam ilość karmień i było dobrze.

Gość gość
Tak,jesli dziecko mało mleka wypija to trzeba karmic częściej niż co 3 h.Moja na już 9 mies.i nadal karmie piersią ale tylko w nocy pije.W dzien za nic w świecie nie chce cyca wiec musze odciągać i wylewać :( a w nocy pije 2 lub 3 razy.

Gość gość
A po co ściągasz i wylewasz? Po prostu karm tylko w nocy, laktacja się przyzwyczai.

Gość gość
Dostał 10 punktów. Jaki ma dokładnie to tego nie wiem. Wszystkie papiery dostane dopiero przy wypisie. Ale lekarz twierdzi, że wszystko jest idealne. Przed chwilą godzinę z pielęgniarką meczylismy się żeby go nakarmić. Jadł o 11. Nie chciał zjeść, cały czas wypychal butelkę, a piersi nawet nie chciał do buzi wziąć.

Gość gość
U mnie po cc laktacja ruszyla pelna para w trzeciej dobie. Tyle ze ja przystawialam syna czesto. Tez pewnie zlecial z wagi przez te dwa,trzy dni ale potem zaczal pieknie dobierac .

Gość gość
Miałam to samo. Maluch ciągle spał. Zrobili mi usg brzucha, głowy, crp, morfologie, 3 x cukier. Nie byl zainteresowany piersią, odczułam się godzine by mu wepchnac do buzi, pociągnął 3 razy i zasypia. Dokarmialam butelka - kazali, bo maluch leciał z wagi - w 2 doby 360gr. Teraz już jesteśmy w domu, maluch ma 5 dni. Ładnie je i przybiera. Ale pierwsze noce po cc nie stałam bo non stop próbowałam go nakarmić. Karmie już tylko piersią. Powodzenia.

Gość gość
O 3 zjadł ładnie 30 ml, ale piersi nie chciał.