Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka obcego języka

Polecane posty

Gość gość

ile obcych języków znacie, tak biegle? jak myslicie, czy ang wystarczy jeśli myśli sie o pracy w miedzynarodowej firmie?

Gość gość
polski, angielski... uczę się hiszpańskiego.. mam zamiar nauczyć się włoskiego..

Gość gość
a w jaki sposób sie uczysz? Chodzisz na kursy? Czy sama się uczysz?

Gość gość
angielski, uczę się właśne bardziej zaawansowanego poziomu na kursie w Akademii językowej w Gdynii. kurs jest intensywny więc mam nadzieję ze szybko zobacze efekty. dopiero zaczynam więc myślę ze po miesiącu już będę czuć się pewniej:)

Gość gość
A w tej Gdynii nie ma kursów poprawnej polszczyzny?

Gość gość
sa, ale POSESJI :classic_cool:

Gość gość
A ktoś ma jakieś sposoby oprócz reklamowania szkól?

Gość gość
ktoś pyta gdzie się uczę to odpowiadam.... poza tym jak jestem zadowolona z nauki to czemu mam nie polecić....

Gość gość
Dzisiaj języki to podstawa. Jeśli praca w międzynarodowej firmie, to ten angielski na pewno wypadałoby podszkolić. Moim zdaniem nauka języków to też świetna rozrywka, tylko trzeba trafić na dobrą szkołę. Słyszałem o http://www.ce.edu.pl/ podobno nauczają na bardzo wysokim poziomie.

Zgadzam się - angielski to teraz podstawa do znalezienia fajnej i konkretnej pracy! Obecnie zarabiałam dorywczo i język obcy nie był mi do tej pory potrzebny. Postanowiłam jednak zaleźć coś na stałe. Co oferta, to szukają osoby z biegłym angielskim. Również szukam sposobu na szybkie podszkolenie języka - jestem na tyle zdeterminowana, że chciałabym to zrobić jak najszybciej. Poszperam jeszcze w necie, może trafię na coś co wzbudzi moje zaufanie :) :)

Jeśli nastawiasz się na naukę w domu, to polecam Tobie fiszki. Wystarczy 15 - 30 min. dziennie i ze spokojem jesteś w stanie opanować wybrany materiał. Zaczynałam od tego: http://www.fiszki.pl/jezyk-angielski/fiszki/podstawowy/produkt,starter-angielski,71611183,1.html, a teraz zaopatruje się już w kolejny zestaw. Niebawem jadę do pracy do Londynu, więc i tak będę rzucona na głęboką wodę ;)

Gość gość
Ja znam angielski i rosyjski. :) Rosyjskiego uczę się dalej w http://www.jezykrosyjski.com.pl/ , to naprawdę dobra szkoła - szybko można się nauczyć języka, w dodatku zajęcia są bardzo przyjemne, a prowadzący znają się na rzeczy.