Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filomena1992

40 tc i nic się nie dzieje :(

Polecane posty

Gość filomena1992

Dziewczyny za trzy dni mam termin porodu a u mnie nic sie nie dzieje :( Na KTG wykazało lekkie skurcze ginekolog stwierdził, że maciczka pracuje, ale że są to skurcze przepowiadające. Szyjke mam skróconą, ale nie mam żadnego rozwarcia :( Kazał mi przyjść za tydzień na wizyte i ciekawe co mi powie... już łapie doła pomału no bo ile można czekać na dzidzie upragnioną

Gość gość
Też tak miałam, nie martw się. Będziesz miała wywoływanie. Nic fajnego, no ale urodzić trzeba.

Gość gość
ja mialam termin na 25 grudnia, corke urodzilam 16 stycznia i wszystko jest OK :) nie martw sie kochana, jesli dobrze sie czujesz to na pewno nic zlego sie nie dzieje. dobrze ci radze, odpoczywaj, śpij póki możesz :)

Gość gość
nie do konca wiadomo czy przenosilam czy lekarz zle wyliczyl, bo zawsze mialam bardzo nieregularne miesiaczki ;) ale tak naprawde ciesze sie, ze córcia urodzila sie "rok pozniej". bałam sie że jak bedzie z koncówki roku to bedzie takim maluszkiem idac do przedszkola czy szkoły. Ale dzidzie juz masz duza. moja wazyla 3200.

Gość gość
lekarze się nieraz mylą moja matka mnie urodziłam miesiąc po terminie :O

A mnie zastanawia, dlaczego niektórym kobitkom wywołują poród tydzień po terminie a niektórym dopiero po prawie trzech tygodniach... ciekawe od czego to zalezy

Gość gość
pewnie tobie będą wywoływć jak nic sie nie zacznie dziać bo córkę masz już sporą.

Gość gość
Jesli pierwsze usg jest wykonane przed 10tc to wedlug niego mozna okreslic czy wywolywac porod zaraz po 40 tc czy mozna poczekac jeszcze z tydzien, dwa. Wedlug Usg zrobionym przed 10 tc mozna okreslic jaka jest wielkosc zarodka a co za tym idzie jaki jest jego wiek. Jesli usg bylo zrobione w pozniejszym tygodniu ciazy nie ma juz takiej mozliwosci bo dzieci w brzuszku roznie rosna, jedne sa malutki inne rodza sie prawdziwe smoki.

Gość gość
Aha ja sama pierwsze dziecko urodzilam dwa dni przed terminem, drugie 19 dni po ( porod wywolywamy) a trzecie przyszlo na swiat 14 dni przed terminem wiec czekaj cierpliwie, jesli nic zlego sie nie dzieje to nie panikuj. Daj maluszkowi dojrzec.spokojnie do konca w mamusiowym brzuszku