Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzenazalamana

ojciec alkoholik co robic

Polecane posty

Gość Marzenazalamana

witam mam 17 lat ;( juz nie mogę udawać ze jest okej , odkąd pamiętam mój ojciec pije , narobił dlugów ,ma przyjechać do nas komornik ... Mama jest bezsilna niemamy wrwzie czego dokąd pójść ..ojciec leczyć się niechce .. Gdy nadchodzi wypłata on wszystko przepija , jest tak cały czas :( ..widok wódki , pijanego ojca i awantur to juz norma i przyzwyczajenie dla mnie :( jak nam Dom zabiorą czy cos to niemam pojęcia Co to będzie :( jestem załamana czasami niechce mi się żyć ,niewiem gdzie szukać pomocy :(

Gość gość
3/10

Gość gość
matka musi postawic sprawe jasno. Leczysz sie albo wyprowadzasz. Lamenty i prosby nic nie dadza. Z alkoholikiem trzeba twardo. Zniszczy zycie twojej mamie i tobie. Nie ma na co czekac. mama niech idzie do opieki oni jej dadza numery i pokieruja co moze w swojej sytuacji zrobic. Nie łudzcie sie jesli ojciec nie pojdzie na leczenie NIC SIE NIE ZMIENI. wtedy trzeba niestety brzydko mowiac wyrwac chwasta

Gość gość
grupa DDA, a ojca ubezwłasnowolnić

Gość gość
trudna sprawa ale moze zadzwon do telefonu wsparcia dla alkoholikow tam powiedza twoja mama jest sama wykonczona

Gość gość
Rozwód i rozdzielność majątkowa, bo on narobi jeszcze większych długów i twoja matka będzie je musiała spłacać.

Gość gość
poczytaj o osobach współuzaleznionych to dosc nowy termin, pomoze Ci cos uswiadomic