Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ładne zdrowe zęby to podstawa w dzisiejszych czasach

Polecane posty

Gość gość

Kto sie ze mną zgadza? przecież to dodaj***ardzo dużo atrakcyjności, można nie być specjalnie piękną, ale jak się ma ładne, zadbane zęby to od razu inaczej się na taką osobę patrzy czy to w pracy czy w życiu codziennym. Ja uzbierałam kasę na aparat i jestem z siebie dumna, ze dbam o swoje zęby, jak zdejmę, to będzie pięknie. Znam parę osób, które nie chcą bo uważają, że "nie ejst tak źle", poza tym twierdzą, że gorzej chodzić z aparatem, że to odstręczajace itp. ludzie, dbajcie o zęby!! bo wstyd to jak przystojny mężczyzna albo łądfna kobietka a w buzi syf, bałagan, od razu sie odechciewa rozmowy z taką osobą.

Gość gość
o ile umiesz stanac na zebach to w pelni sie z toba zgodze :classic_cool:

Może nie odechciewa się rozmowy, ale żeby znacznie wpływają na to jak się ludzi odbiera. Jak widzisz kogoś bez jedynki - to co myślisz?

Gość gość
Moze faktycznie troche przesadziłam, ale bardzo to razi gdy ktoś ma zaniedbane uzębienie, krzywe zęby, różne przebarwienia itp. bez jedynki to już bardzo musiał zaniedbać sprawę...

Gość gość
ja od dziecka walcze z zebami. po wypadku mialam krzywe jedynki i krzywy zgryz, nosilam aparat ruchomy, potem stały, potem jeszcze taki utrwalający. zabki mi sie ładnie wyprostowały po czym... po jakis trzech latach znow sa krzywe :O jestem rozczarowana, myslalam ze efekt bedzie znacznie trwalszy. ale popieram autorke, zeby to bez watpienia wizytowka czlowieka

Gość gość
dla mnie podstwa jest to ze zeby czlowiek byl umyty i ubrany w czyste ciuchy i nie mial brudu za paznokciami to jest PODSTAWA ładne zęby to nie jest maly koszt, dla mnie wystarczy ze byly umyte

Gość gośćM
Ja mam krzywe zęby. Dość mocno. A jak wspomniałam jednemu koledze, że zbieram na aparat, to się zaczął śmiać ze mnie, że takie głupoty mi w głowie (facet po 30), natomiast inny kolega (przed 30) ze zdziwieniem spytał po co mi aparat. Jak odpowiedziałam, że mam krzywe zęby, to był bardzo zdziwiony. Morał? Ludzie chyba jednak aż tak nie zwracają na to uwagi i się tym nie przejmują jakie ktoś ma uzębienie. Ważniejsze jest żeby z ust nie śmierdziało. ;)

Gość gość
ja mam krzywe wlasnie jedynki nie stac mnie na aparat, nie wstydze sie wali mnie to co sobie ktos mysli, myje i dbam o nie w miare mozliwosci jak uzbieram na aparat to z checia go zaloze

Gość gość
Nie wierzę, że nie zwracają uwagi... moze powiedzieli tak z grzeczności, albo oni sami mają na punkcie tego kompleks. To jest inwestycja na przyszłość, na całe życie i wuażam, że warto właśnie zbierać na ten aparat niż żyć całę życie z krzywymi, brzydkimi zębami. A takie oczywistosci, zeby zęby były umyte czy ogólnie ciało to juz chyba nawet nie trzeba mówić nawet bo każdy w miare ogarniety człowiek to wie ;/.

Gość gośćM
No nie na całe życie, bo tu już ktoś napisał, że wada wróciła i ja również słyszałam o kilku takich przypadkach. Czy ja wiem, czy jak mnie tamten starszy wyśmiał, to mi było miło :D Zawsze można powiedzieć "aha" spytać ile taki aparat kosztuje, czy w stylu tego młodszego byłoby odpowiedzieć "a się przejmujesz". A on był zdziwiony. Tak jakby serio albo nie dostrzegał (się nie da akurat, choć uśmiecham się z zamkniętymi ustami, ale jak rozmawiam to widać) albo nie uważa żeby to było istotne. Albo tak mnie lubił, że twierdził, że wszystko u mnie jest w porządku nawet jak nie było. W każdym razie, no podtrzymuję, że wady zgryzu nie dyskwalifikują w towarzystwie. No ale jak jak ktoś się nimi przejmuje (a ja owszem), to bardzo utrudniają (choćby ten głupi uśmiech).

Gość gość
Jasne, to racja:-) ja mam piękne, białe, równiutkie, eleganckie i na pewno zdrowe! zęby, wszyscy podziwiają i zazdroszczą :-) mojej protezy :-D

Gość gość
Ja qrwa nie koń, żeby mi uzębienie oglądać:-P co za czasy nastały, w doopach się przewraca :-D:-D:-D

Gość gość
Tez uwazam ze zdrowe, proste i biale żeby to podstawa. Dlatego korzystam z usług www.ortodonta-katowice.eu . Mam już aparat i niedlugo czeka mnie zdjęcie go, już nie mogę się doczekac.

Gość gość
Jak musialas zakladac aparat to mialas niezly syf w mordzie :D

Gość huhujaka
Najważniejsze dla mnie było posiadanie prostych zębów. Skorzystałam więc z pomocy dr Iwony Gnach-Olejniczak i dziś cieszę się dobrymi efektami :)

Dla mnie to podstawa. Na szczęście mnie natura obdarzyła mocnymi,zdrowymi zębami i dziękuję Rodzicom, że od dziecka zawsze wygrzebali kasę na wizyty kontrolne czy lakowanie zębów. Dużo zależy od diety (tzw. biała dieta), dobrej szczoteczki i przede wszystkim ja używam od zawsze pasty bez fluoru :)

Gość gość
zęby rzucają się w oczy podczas uśmiechania czy mówienia, więc ciężko defekty ukryć, ja zaczęłam chodzić regularnie do http://www.prodent.tgory.pl/ i moje zęby są już w prawie idealnym stanie

Gość Goska7
Calkowicie sie zgadzam! Czasem warto zaoszczedzic troche pieniedzy i pozniej cieszyc sie pieknym zebami. Ja mialam bardzo nieladny naturalny odcien zebow, ale w koncu je wybielilam u dent. Przemysława Szczyrka- swietny specjalista, teraz zeby mam bialutkie :)

Gość gość
gość 2015.03.07 Moze faktycznie troche przesadziłam, ale bardzo to razi gdy ktoś ma zaniedbane uzębienie, krzywe zęby, różne przebarwienia itp x A co ty krwa z holyłudu sie urwałas od brada pitta? Gdzie ty zyjesz? Zresztą, nawet tam by sie z ciebie smiali, bo musisz sobie zdawac sprawe z tego ze sa przypadki, gdzie ludzie noszą aparat na zębach wymęczą sie, a zęby im sie pizniej i tak krzywią a do tego jeszcze grozi to rozchwianiem zębów !!! I co taka osoba ma zrobic? Moze wyrwac swoje zęby i se wstawic sztuczne, zeby tobie bylo przyjemnie z nią rozmawiac? :D Następna sprawa to nie kazdy moze miec implanty bo są osoby ktorych organizm odrzuca tytanowe mocowanie takiego zęba, i co moze ma wyrwac swoje zdrowe i isc po sztuczną szczękę znowu tylko dlatego, żeby akurat tobie bylo.... przyjemnie. Kretynka.. to mlodsze pokolenie ocenia czlowieka na podstawie krwa wyglądu, co za pustaki jbane. Ciekawa jestem co zrobisz jak bedziesz miala 50 lat...zabijesz sie co nie? Bo nie bedziesz "pjenkna" 🖐️ :D:D:D

Gość gość
dziś jesli caly czas bedzie dbala o zęby napewno bedzie bardziej piękna po 50 niz ta ktora nie dbala, ja tez uwazam ze stan uzębienia to wizytowka czlowieka w kazdym wieku, podobnie jak zadbana sylwetka

Gość gość
Gdzieś przeczytałam, że ludziom z ładnymi, białymi zębami bardziej się wierzy, bardziej przekonują oni innych do swoich racji. Nic dziwnego, że ludzie w reklamach mają bielutkie ząbki :)

Gość aksa920
Zgodzę się z tym stwierdzeniem. Dzisiaj są takie czasy, że niestety zwraca się na to uwagę. Ja miałam bardzo krzywy zgryz i poradziłam sobie z tym, z pomocą krakowskiej kliniki Dental Park. Przez jakiś czas nosiłam aparat ortodontyczny i dałam radę.

Gość gość
a rozum na którym jest miejscu u ciebie?

Gość gość
Mówimy o pierwszym wrażeniu, a nie o twoim mózgu i zaniedbanych zębach

Gość gość
Nasza oferta kredytowa Nasze pola interwencji: * Kredyt mieszkaniowy * Pożyczka hipoteczna * Pożyczka inwestycyjna * Pożyczka samochodowa * Dług konsolidacyjny * Odkupienie kredytu * Pożyczka osobista Masz bankowości i nie masz pożytku dla banków lub tym lepiej masz projekt i potrzebę finansowania. Jeśli są Państwo uczciwi, nasz bank zrobi to za Ciebie, gdy dokumenty zostaną uaktualnione w ciągu 72 godzin. Kontakt: combaluziermichelpierre@gmail.com Tel: (+33) 0789719263 Faks: (+33) 0890201553

Gość gość
Nasza oferta kredytowa Nasze pola interwencji: * Kredyt mieszkaniowy * Pożyczka hipoteczna * Pożyczka inwestycyjna * Pożyczka samochodowa * Dług konsolidacyjny * Odkupienie kredytu * Pożyczka osobista Masz bankowości i nie masz pożytku dla banków lub tym lepiej masz projekt i potrzebę finansowania. Jeśli są Państwo uczciwi, nasz bank zrobi to za Ciebie, gdy dokumenty zostaną uaktualnione w ciągu 72 godzin. Kontakt: combaluziermichelpierre@gmail.com Tel: (+33) 0789719263 Faks: (+33) 0890201553

Zgadzam sie. Przede wszystkim bez próchnicy. A jak czuję to wielu facetów w ogóle o nie nie dba, ale na srajfony i szmaty z haemu i innych lansiarskich szmateksow to mają.....żenada

Gość gość
mam paskudne zęby ale z nikim na łeb bym się nie mienił