Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiedzeliscie ze przed wojną marka

Polecane posty

Gość gość

Wedell byla nepszą firmą w jakiej mozna bylo mieć pracę? Mieli swoje kamienice dla pracowników, własne żłobki, przedszkola... Wedell w czasie wojny uratowal też tysiace dzieci z pociągów śmierci. Zmarł w latach 60tych po tym jak komunisci zabrali mu jego fabryke i dom wraz z całym majątkiem.

Gość gość
smutne, że komuniści tak zrobili takiemu człowiekowi

Gość gość
ale produkował polski syf. niestety nie umieją polaczki niczego zrobić. dlatego upada. bo szwajcarska czekolada bezkonkurencyjna. polskiej czekoladopobnej robiącej za czekolade nikt nie jada. zresztą tak jest ze wszystkim lepsze z Zachodu.

Gość gość
Ja nie kupuję wedlla. Moi rodzice zawsze mowili ze wolą nie zjeść niż przyłożyć do tego rękę. Teraz to nawet nie wiem do kogo to należy?

Gość gość
Do sponsorowane -nie ma nic za darmo. Jesli kupujesz cos co jest warte2800zl za28zl to to nie jest przynajmniej teoretycznie pełnowartościowy produkt , gdyż nie mieści się w tabeli norm jakości otwierajacej mu drogę na sklepową półkę. Stąd aukcje!

Gość gość
ale przynajmniej za komunistów to Wedel był POLSKI! Teraz jest to firma bodajże japońska, a po drodze była amerykańska. Podobny los jak setki innych znanych, polskich firm. Więc dalej psioczcie zdrajcy Polski na komunistów a chwalcie ten dzisiejszy z******ty kapitalizm i "wolnośc", która rozkradła nasz majątek narodowy!

Gość gość
ja nie wiem ale odkiedy Wedla przejęł Cadburry to jużnie ta sama czekolada zresztą mieszkam na PRadze i codziennie czuje zapach czekoaldy do obiadu kolacji i sniadania , nawet jak jem kebab to cuję czeolady

Gość gość
Ja mam 98%ubrań z takich aukcji. Sprzęt musze mieć z najwyzszej półki inaczej gotowa jestem cisnąć nim o ścianę. Tylko tablet dziecku kupilam za grosze i nie dotykam omijam z daleka żeby się nie zyrytować.

Gość gość
9:37 nie byl polski tylko żydowski! Komuniści to Żydzi i nadal sprawują w Polsce rządy. Ja mam ich chciwości po dziury w nosie.

Gość swiadectwo udzialowe
tak, to pierwszy zaklad z nfi ktory roztrwoniono

Gość gość
Żydzi przyjęli Polskę po wojnie zabierając Polakom majątki by zrobić na nich interes. Do dzisiaj robią takie interesy handlujac nie swoim.

Gość gość
"9:37 nie byl polski tylko żydowski! Komuniści to Żydzi i nadal sprawują w Polsce rządy. Ja mam ich chciwości po dziury w nosie. " Nie mój drogi, nie komuniści. Ale owszem Żydzi sprawują dziś u nas władzę, z USA :) A za PRLu zakład był polski i służył Polakom. Przez Żydów wszystko zostało rozkradzione dopiero po 1989. A ci którzy dziś są przy władzy zarówno byli członkowie PZPR jak i ci ze strony solidaruchów to wrogowie socjalizmu, którzy doprowadzili do jego upadku.

Gość gość
Wiecie co boli prawdzjwego patryjote polskiego.? Nie jakiegos tam komuniste czy peowca i pisiora? To że czlowiek zbudowal dobra firme przyjazna ludziom a ktoś mu ją od tak odebrał!

Gość gość
"Żydzi przyjęli Polskę po wojnie zabierając Polakom majątki by zrobić na nich interes. Do dzisiaj robią takie interesy handlujac nie swoim. " Pewnie dlatego, że za PRLu rządzili Żydzi wypier0olono ich z Polski :O Teraz dopiero mogą sięgać po polskie, co chętnie robią.

Gość gość
"Wiecie co boli prawdzjwego patryjote polskiego.? Nie jakiegos tam komuniste czy peowca i pisiora? To że czlowiek zbudowal dobra firme przyjazna ludziom a ktoś mu ją od tak odebrał!" Żaden z Ciebie patriota. Mnie jako patriotkę boli to, że w wyniku przemian po 89 w Polsce nie zostało nic polskiego.

Gość gość
Bo za komuny to byli rosyjscy Żydzi a teraz amerykańscy. Ale żyd to żyd to istota nieludzka niemoralna kierujaca się wyłącznie chciwością.

Gość gość
Jak na razie jednym z kilku nielicznych krajów wolnych od rządów żydów jest komunistyczna Korea Północna.

Gość gość
9:52 ja myślę nieszablonowo ponieważ to co na sztuki zawsze jest marnej jakości. Nie wierze w to co mówią a to że o tym mówią zawsze budzi moje podejrzenia o nieczyste intencje. Tobie tez tak radze dalej zajedziesz!

Gość gość
9:20 tych receptur przedwojennych Wedell im nie oddał i dobrze miał jaja. Moja babcia mi opowiadała o tym jaka czekolada była przed wojną i że nawet ta zagraniczna się nie równa do tego.

Gość gość
Żydzi mają smykalkę do nieuczciwości ale w tworzeniu wynalazków są beznadziejni

Gość gość
10:08 bo skupiają się na tym jak wyh/ujać innych.