Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę i katar nie wiem czy kąpać

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 3 tyg. I katarek- charcze w nosku, nie non stop ale jak zacharcze to słychać jak coś połyka, pewnie wydzieline kurczę i boję się takiego noworodka kąpać żeby jakiego zap.płuc nie dostało

Gość gość
To nie kąp. Przecież nic mu się nie stanie jak go raz nie wykąpiesz. Mi też nieraz zdarzyło się nie wykąpać dziecka bo np. wył cały wieczór przy kolkach i odpuściłam wtedy.

Gość gość
akurat na kolki to kąpiel super pomaga

Gość gość
Ja od poczatku kapalam dziecko co 3 dni i nic sie nie stalo.zreszta do tej pory tak robie a dziecko ma juz ponad rok.nierozumiem po co kapac codziennie takie malutkie dzieci.wiadomo ze przemywam myjka raczki nozki szyjke ibuzke ale to wszystko.

Gość gość
Jeśli ma katar z wydzielina, która mu spływa do gardła to kąpiel powinna być tutaj najmniejszym problemem. Ja bym się bardziej martwica czy z górnych dróg oddechowych nie zejdzie na dolne, a u takiego malucha to się dzieje szybko.

Gość gość
w dużej mierze dzięki kąpielom, które są codziennym rytuałem u nas, mała od 3 miesiąca przesypia nam noce ;) dzięki nim ma orientacje dzień- noc

Gość gość
moja ma miesiac i lekki katarek i kąpie normalnie

Gość gość
akurat na kolki to kąpiel super pomaga X Mojemu nic nie pomagało. Cisza w wanience byłą tylko 2 minuty a potem przy ubieraniu wrzask, wyginanie itp. więc czasem odpuszczałam.

Gość gość
ja kąpałam, bo mam bardzo ciepło w domu ( w zimie ok 25 stopni) i nie zaszkodziło :)

Gość gość
Właśnie, zależy od temp. Jak nagrzejecie pokój to myślę, że kąpiel nie zaszkodzi.

Gość gość
Dokładnie. Kąpiel sama w sobie nie jest groźna jeśli jest ciepło, ale przy katarze u takiego malucha najważniejsze jest jak najczęstrze trzymanie go w pozycji pionowej, oklepywanie, bo tak jak ktoś napisał- bardzo łatwo o zapalenie oskrzeli u takiego maluszka.

Gość gość
Ja zawsze dziecko kapie. Takie maluszki tez sie poca. Trzeba zadbac tylko zeby temp byla wyzsza a katar nalezy odciagac

Gość gość
Ja też dziecko kąpię przy katarze, tylko nagrzewam trochę bo jest u nas dość chłodno. A jak coś dziecku spływa to radzę odciągać katarkiem albo pojsc do lekarza żeby osłuchał bo później jeszcze się doigracie zapalenia oskrzeli.

Gość malinoowka
o wow!!! ktos ma w domu 25 stopni w zimie??? Nie pisze tego przesmiewczo, ale czy przy takiej temp da sie jeszcze oddychac? Co do pytania, ja bym chyba wykapala, bo jak ktos wyzej napisal u nas tez byla codzienna kapiel i tez dziecko bardzo szybko przesypialo cale noce i nauczylo sie rutyny. Ale jak nie wykapiesz maluszka to tez mu sie nic nie stanie.