Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezerwatywa zsunęła się

Polecane posty

Gość gość

Cześć, od 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Wczoraj wzięłam 6 tabletkę z nowego opakowania. W czasie wcześniejszego opakowania brałam antybiotyk (do piątku, w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę poprzedniego opakowania tabletek anty), a następnie miałam tydzień okres. Dla pewności zabezpieczam się zawsze dodatkowo prezerwatywą. Jednak wczoraj chłopak po wytrysku wyszedł ze mnie a prezerwatywa została wewnątrz mnie. Wyciągnęłam ją i była prawie pusta, więc podejrzewam, że zawartość została wewnątrz. Obawiam się, że mogę być w ciąży. Dodam, że wczoraj (przepraszam za szczerość) zrobiłam jednorazowo rzadki stolec(ok. godz 14, tabletki biorę o 22, czasem spóźnię się 10-30 min). Proszę o odpowiedź, jestem trochę przewrażliwiona, pierwszy raz miałam taką sytuację więc proszę o pomocne komentarze. Pozdrawiam

Gość gość
mała szansa

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji.Bzykasz się to możesz zaciążyć

Gość gość
Wiem ze nie ma 100% antykoncepcji. Ale czy zaistniala sytuacja mogla zwiększyć ryzyko zajścia w ciaze? Bo mogę jeszcze wziąć tabletkę 72 h po ale wolalabym tego uniknąć.

Gość gość
ja niewiem czy ludzie nie potrafią czytać albo chociażby nie mają internetu w XXI wieku... skoro bierzesz tabletki od tak długiego czasu to po pierwsze nie ma żadnej potrzeby zabezpieczania się jeszcze prezerwatywą ! rany boskie, nie męczcie tak tych facetów... Jeśli rzeczywiście brałaś antybiotyk, to wtedy taka potrzeba jest, ale zdarza się bardzo mało przypadków, żeby nawet wtedy zachodzić w ciążę... szczególnie jeśli tabletki przyjmujesz trzy lata. Wyluzujcie trochę.

Gość gość
Wiem ze nie ma ale dla własnego komfortu psychicznego tak wole i mojemu chlopakowi to nie przeszkadza. Chodzi mi głównie o to czy tabletki byly skuteczne w takiej sytuacji po braniu antybiotyku i wypróżnieniu.. Bo gdyby nie ta zsunięta prezerwatywa to bym się tym nie martwila

Gość gość
Czy moglby ktoś jeszcze, ktoś kto sie na tym zna, wypowiedziec sie?

Gość gość
Dziewczyno, szanse na ciaze marne, antybiotyk zmniejsza skutecznosc tabletek, ale tylko przez tydzien po jego braniu!!!!! Ty juz bralas prawie kolejny tydzien nowe opakowanie. Opanuj sie!!!

Gość gość
Tak, ale tydzień po braniu antybiotyku to byla akuart przerwa miedzy opakowaniami. I nie wiem jak to jest w takiej sytuacji, ile trzeba brać tabletki jeśli przed przerwa w sumie wazne byly tylko 2 dni a po dopiero 5/6 dni...