Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie w ciąży z powodu trudnych warunków pracy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Czy mogłybyście podać mi informację o lekarzu w Warszawie, który nie będzie robił problemu z wystawianiem zwolnień w ciąży? Chcę prowadzić ciąże w szp. im Świętej Rodziny lub w Luxmedzie. Pracuję z dziećmi upośledzonymi, i jestem narażona na ataki agresji z ich strony. Są to osoby z autyzmem, Zespołem Downa, Zespołem łamliwego chromosomu., niektóre z nich maja epilepsję. W poprzedniej ciąży zostałam kopnięta w brzuch przez ucznia. Pracowałam do 7 miesiąca, nie nadużywałam zwolnień co odchorowywałam potem w domu. Tym razem nie chciałabym się narażać, ponieważ niebezpieczne sytuacje zdarzają się codziennie. Poza tym już teraz nie najlepiej się czuję, mam bóle brzucha, zawroty głowy i nie mam siły pracować, zwłaszcza że w pracy nie siedzę w miejscu tylko jestem w ciągłym ruchu z dziećmi. Usłyszałam opinię lekarza, który twierdzi że zaostrzyły się kryteria zwolnień w ciąży po tym jak unia zorientowała się ze 50% kobiet jest w Polsce na zwolnieniach w ciąży. Ja w tym momencie chciałabym zadbać o swoje i dziecka zdrowie i bezpieczeństwo, ale nie wiem czy jakiś normalny lekarz to zrozumie. Dodam jeszcze że mam koleżankę, która była w tym czasie w ciąży co ja, i poszła od początku na zwolnienie, po czym pracowała "na lewo" w dwóch miejscach. Brak słów. Jeśli macie jakieś informacje. proszę, napiszcie. malaczaki@gmail.com

Gość gość
jasne bez problemu