Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich mam oto mały dylemat otóż ojciec mojej 14 letniej córki od 12 lat płaci 250zł alimentów miesięcznie .Założyłam mu wreszcie sprawę o podwyżkę i to co usłyszałam od Pani sędziny załamało mnie kompletnie Przy moim dochodzie 2500 zł miesięcznie według sądu i tak żyjemy ponad stan i ta kwota 250zł jest wystarczająca

Gość gość
Odwołaj sie od wyroku, i od nowa załóż sprawę teraz. Najmniejsze alimenty sa 400 zł. Ty przy dochodzie 2500 powinnaś przynajmniej 100zl podwyszki dostać. Idź na konsultacje do prawnika.

Gość gość
to jakaś paranoja. 250 alimentów, czyli niby masz dziecko utrzymać za 500 zł? Ja więcej na psa wydaję. Moja rada - odczekaj pół roku i składaj znowu. Może ktoś normalniejszy Ci się trafi. Znajdź w necie kosztorys utrzymania dziecka zależnie od wieku. Uwzględniasz tam wszystko uwzględnione także czystości,ci, opłaty, odkładanie na wakacje czy na wymianę mebli u dziecka raz na kilka lat. Dziwię się tylko, że tak długo czekałaś godząc się na te ochłapy, bo alimentami tego nie nazywajmy.

Gość gość
Dziękuje za porady właśnie 8 kwietnia mam kolejną sprawę i zlożę ten planów wydatków nie odpuszczę tym razem.A ten ksiąze zwolnił się dogadał się ze swoim szefem który go zwolnił więc bierze zasiłek i pracuje na co mam świadków,nie lubię się kłócić ale jak słyszę,że chodzi i się śmieje ,że złotówki więcej nie da to szału dostaję tłumaczy się tym że ma jeszcze jedno dziecko które musi utrzymać

Gość gość
Jeśli chcesz wywalczyc cos w sadzie musisz mieć dobrego prawnika. Ja ze swojej strony mogę polecic ci http://www.adwokat-skupien.pl/, bardzo mi pomogl gdy sama toczylam nielatwa walke o alimenty

Gość gość
dokładnie, dobry adwokat powinien pomóc, ja ze swoich stron mogę podsunąć namiar tutaj - http://www.adwokatfhfwarszawa.pl/ - dobra kancelaria adwokacka w warszawie, też mam za sobą batalie z byłym mężem o alimenty, wiem, przez co przechodzisz :/

Gość gość
maz nei chce placic alimentow, co robic?