Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak czesto kapiecie niemowleta

Polecane posty

Gość gość

pierwsze dziecko kapalam codziennie teraz obecna polozna mowi mi ze codziennie nie kapac. Corcia ma miesiac. Jak czesto kapiecie Wasze niemowleta

Ja kąpałam codziennie, teraz spodziewam się trzeciego dziecka i też będę codziennie kapać.

Gość gość
Mysle ze raz na 3-4 dni spokojnie wystarczy.. niemowle sie nie poci jakos

Gość gość
Codziennie, chyba ze ma katarek to tylko go przemyje szmatka

Gość gość
moja polozna tez mowila, zeby nie kapac codziennie. kapalam co 2, 3 dni. codziennie byla przemywana woda, pod pachami, dupka, twarz

Gość gość
Jasne, niemowlę się nie poci, ale ulewa i robi kilka rzadkich kup dziennie - czy to nie powód, by wykapać?

Gość gość
moja polozna tez mowila, zeby nie kapac codziennie. kapalam co 2, 3 dni. codziennie byla przemywana woda, pod pachami, dupka, twarz

Gość gość
wiecie co jest najciekawsze? ze w polsce mamy uporczywie kapia niemowleta codziennie, choc pediatrzy odradzaja. a siebie co 2 albo i 3 dni albo i jeszcze rzadziej.

Gość gość
jak sie zdarzy co 2gi dzien to jeszcze mozna zrozumiec, ale raz na 3-4 dni? przeciez dziecko tak samo jak dorosly czlowiek zluszcza naskorek, musi pozbyc sie bakterii i roztoczy - to mozna zrobic tylko podczas kapieli, nie wiem co to "przemywanie szmatka" ma zrobic, bo ani nie odswieza ani nie usuwa brudu.

Gość gość
nie wszyscy pediatrzy odradzają. Zresztą, każda matka wie, co najlepsze dla jej dziecka, a od kąpieli jeszcze nikt nie umarł.

Gość gość
A znasz takiego który zaleca? Albo odradzaja albo nie mówią nic na ten temat bo racja, dziecko od tego nie umrze. Ale zdrowe to to nie jest.

Gość gość
myjemy wacikiem zamocoznym w wodzie codziennie. kąpiemy co 2 -3 dni. wg naszej szkoły rodzenia. każdą kupę myjemy pod kranem.

Gość gość
nie jest zdrowe? a ty czemu codziennie bierzesz prysznic? PRzecież pot jest naturalną ochroną skóry, a że troszkę śmierdzi? twierdzę że zdrowiej jest wykąpać raz dziennie niż myć pupę pod kranem do kilkunastu razy dziennie.

Gość gość
2 razy w tyg teraz. Latem codziennie

Gość gość
Kuzwa co ty porownujesz niemowlaka do doroslego czlowieka tluku

Gość gość
porownuje, bo dorosly czlowiek nie robi rzadkiej kupy 12 razy dziennie. A tlukiem ty jestes, skoro wierzysz, ze NIEZDROWA jest woda i odrobine mydla. W sredniowieczu tez tak sadzili. Zreszta twoje dziecko wiec mozesz nawet wcale nie kapac 🖐️

Gość gość
Jezu co za syfiary :/ same się umyjcie raz na 4 dni. Małemu niemowlakowi kąpiel też pomaga w nauczeniu się odrozniania por dnia itd. Ale jesteście leniwe. W domu syf, obiadu nie ma, wielce zmęczone, nawet dzieciaka nie dają rady umyć.

Gość gość
Czyli osoby obłożnie chore nie sa myte b robi się to wodą i szmatką a nie specjalną kąpielą? :D Dobre. A jak czekasz z obesraną dupą dziecka na codzienną kąpiel to to o Tobie świadczy. Wg mnie to powinno być wg potrzeb, a do dorosłych nie ma co porównywać. Np. włosy kilkulatkowi też raz na kilka dni się myje, a już nastolatek czy dorosły czasem musi codziennie.

Gość gość
u osób obłożnie chorych to konieczność, u niemowląt zaniedbanie i lenistwo matek 🖐️

Gość gość
Ale Ty napisałaś, ze takie mycie nic nie myje, więc i obłożni nie sa mycie. No proste :P Co za różnica czy konieczność czy nie jak nie sa myci bo tak się nie da?

Gość gość
A ja kompie codzinnie wloski co drugi dzien. Siebie tez myje codzinnie wirc nie wiem dlaczego ja mam sie kompac codziennie a mohe dziecko nie. Zresztą ona ma juz tak zakodowane ze po kompieli mleczko i spac. Takze luzik

Gość gość
Ja kapalam codziennie, żeby wyrobić choćby takie nawyk, kąpiel, cycek, spanie.... Może nie jest brudne, ale dziecku wtedy łatwiej opanować codzienny rytuał.

Gość gość
W pierwszym miesiącu codziennie bo miała taka sucha skorke. Potem co drugi dzień. Aha, moja mała ma 3, 5 miesiąca i jak jest bardzo *****iwa, przebiera raczkami i nozkami szybko to jest bardzo spocona

Gość gość
Jak miała suchą skórę to właśnie trzeba było ograniczyć kąpiele a nie codziennie.

Gość gość
Sucha skórę miała od urodzenia. Po codZiennych kapielach w emolientach zrobiła się normalna

Gość gość
Kąpałam i kąpie synka codziennie.Ja i mąż też bierzemy prysznic każdego dnia.Nie bardzo rozumiem dlaczego codzienna kąpiel miałaby być szkodliwa.Ludzie myjcie się!

Gość gość
Zapytaj położna albo pediatra. Przypominam że mówimy o kąpieli noworodka a nie. Dorosłych osób.

Gość gość
moj syn ma 6tyg kapie go codziennie i mam gdzies opinie na ten temat, nam tak pasuje. Pozdrawiam :) p.s niech kazdy robi jak chce

Gość gość
Moja siostra położna świeżo po studiach tez codziennie kąpie swoje maleństwo