Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurier siódemka nigdy nie maja wydac reszty

Polecane posty

w czym macie roblem po cholere bierzecie za pobraniem jak nie macie odliczone placcie przelewem

Gość gość
dokladnie, trzeba bylo zaplacic przelewem i nie byloby zamieszania :D ale jestes tak popierniczona ze az specjalnie musialas temat na kafe zakladac, ja piernicze -,- zlotowa z ciebie i tyleee

Gość gość
Nie kazdy ma bank pod nosem i konto internetowe a zeby leciec do miasta wyslac Przelew to tez glupota uwazam ze skoro przesylka za pobraniem jest drozsza to powinni miec wydac reszte

to nie zamawiaj przez internet jak nie masz jak zrobic przelewu glupota jest zamawiac za pobraniem jak sie nie ma rowno zalosne lepiej jest przelewem i nie ma problemu

nie kazdy ma bank? to gdzie ty zyjesz banki sa teraz wszedzie w moim bloku na dole jest 7 bankow przy kazdym bankomat

Gość gość
to ja mieszkam na wsi a mam bank... :D

Gość gość
Z tego co doczytalam to mama autorki zostala poinformowana ze ma zaplacic 50zl wiec moze gdyby poznala faktyczna cene to by dala drobne a majac prawie 80 na karku mozna juz nie kojarzyc tak szybko hak kafeterianki no niestety trzeba sie pilnowac na kazdym kroku sa kombinatorzy chcacy sobie dorobic a rada dla autorki to taka zeby matce zostawiac odliczona kase

to jak zamawiacie pizze to tez zalujecie dostawcy na napiwek?

Gość gość
Ja kiedys mialam taka sytuacje ze odbieralam przesylke brata i dalam mu 80 zl a mialam zaplacic 75 i koles nawet nie zapytal czy mam drobne tylko od razu ze 5zl da przy okazji....kpina powiedzialam ze nie ma mowy i poszlam mu poszukac drobnych teraz pewno mnie zjedziecie ze mialam dac drobne tyle ze facet od furtki wolal ze szybko bo nie ma czasu wiec dalam jakie mialam a o przesylce nie wiedzialam to nie moglam sobie przygotowac wczesniej

Gość Zeberka85
Dlatego trzeba szukać alternatyw dla tych oklepanych kurierów jak siódemka, GLS czy DHL. Może OCS - http://www.ocs.pl/? A może jakaś inna mniejsza firma kurierska. Wybór obecnie na rynku jest dość ogromny.

Gość gość
możecie mnie zwymyslac jak autorke od złotówek itp....ale ja daje napiwki kiedy jestem zadowolona z usług np. fryzjera i nie lubie chamstwa i naciągania a kurier nie wydając reszty zachował się jak cham pobierają wieksza kase za przesylke z pobraniem wiec powinni być przygotowani na wydanie reszty.Ja jak miałam male dziecko ,które chorowało maz za granica to i zakupy spożywcze zamawiałam do domu i często się zdarzało ,ze nie miałam drobnych ,po to to ktoś wymyslil ,zakupy bez wychodzenia z domu

Gość gość
Ja wole kupowac za pobraniem , a do tych co tak przelewy robia to przestana jak w koncu trafia na oszusta . Przelewem mozna drobne kwoty a nie 100 czy 200 zl . Zauwazylam nawet , ze czesto za pobraniem wysylaja bardzo szybko a po przelewie trzeba dlugo czekac . Mi wydaja reszte zawsze , nie widze potrzeby dawac kurierowi napiwek bo na kasie nie spie , daje fryzjerowi jak mi sie podoba fryzura to dam i tak samo jak zamawiam cos na wynos z sprawdzonego miejsca . NIe jestem zlotowa , szanuje swoje pieniadze i te 3 zl wole wydac na chrupki lub sok dla dziecka . A to ze inne rozdaja kase na lewo i prawo innym i sa wielce z siebie dumne to mam w d***e ..

Gość gość
Nie wíerze ze kurier nie ma żadnych pieniędzy przy sobie. Nie nosi portfela? A prawo jazdy w skarpecie trzyma? To zwykła złośliwość i tyle. Każdy im napiwek daje a nigdy nie mają z czego wydać złodzieje.

Gość gość
Odpowiedź na waszą dyskusję jest prosta, w polskim prawie jest zapis mówiący że kurier nie ma obowiązku wydawania reszty. Jeśli nie chcecie dać kurierowi napiwku to przygotujcie wyliczone pieniądze i będzie po problemie. Sam jestem kurierem i wy myślicie że ile kurier uzbiera z tych napiwków ? A ile się naw******m, nadzwonie i nanoszę to już moje, a z napiwków starcza mi żeby sobie paczkę fajek dziennie kupić. A ile razy zdarzyło się że z*********m na 4 piętro z 30 kg karmy dla psa, a koleś daje mi wyliczone, wzrok na buciki i od razu do domu, żeby mi tylko nie patrzeć w oczy... śmiech na sali... Postawcie się czasami w sytuacji kuriera i wtedy pogadamy :)