Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

regeneracja skóry po sterydach

Polecane posty

Gość gość

Ktoś zna jakiś dobry środek, który by odżywił ścieńczoną od sterydów skórę?

Gość gość
Dziękuję za link. Po tych sterydach nie dośc, że cieńsza jest ta moja skóra to jeszcze dochodzi liszajec zakaźny jako skutek ich stosowania. W zwiazku z tym wykoncypowałam, ze najlepszy byłby jakiś preparat złożony, który oprócz regenerowania skóry działałby też bakteriobójczo. I teraz zachodzę w głowę z czym można byłoby połączyć na przykład glicerynę zgodnie z radą z Twojego artykułu, zeby działało właśnie na bakterie, ale nie byłoby za mocne. No chyba że wystarczyłoby wzmocnić barierę ochronną skóry, odbudować kolagen a skóra sama broniłaby się przed bakteriami. Mam ciężki orzech do zgryzienia, bo już długo się z tym męczę. Może masć propolisowa byłaby dobra...

Gość gość
Polecam zabiegi i kosmetyki z kwasem laktobionowym. Bardzo szybko regenerują skórę po stosowaniu sterydów.

Gość gość
Stosowałaś u siebie kwas laktobionowy po sterydach właśnie?

Gość heptana
Oj... jest coś takiego jak krem odbudowujący HB - mnie wzmocnił skórę, zrobiła się zdrowsza, przyjemniejsza w dotyku - jest w znacznie lepszym stanie. Do tego dochodzi oczywiście delikatność. Poprawa przyszła zdecydowana, ale też na taki efekt trzeba poczekać.

Gość gość
Może dobrze byłoby się wybrać do jakiegoś dobrego lekarza, który sprawdzi, w czym problem i doradzi najlepsze rozwiązanie? Ja postanowiłam bardziej o siebie zadbać i dlatego wzięłam udział w tym castingu http://www.marekwasiluk.pl/casting-medycyna-estetyczna/ mam nadzieję, że się załapię.

Gość patrysiata
Warto iść do kosmetyczki i ona dobierze odpowiednie zabiegi. Kup też maść znieczulającą http://naporost.pl/ przyda się na pewno.

Gość gość
Nawilżaj. Tutaj mogę polecić ci krem Hydro&Dry Efektimy, naprawdę pomoże.