Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość smutna niedorajda życiowa

jak wygląda wizyta u psychologa

Polecane posty

Gość smutna niedorajda życiowa

Czuje, że jestem w takim punkcie życia, że już nie panuję nad swoimi uczuciami, nie mam kontroli nad swoim życiem, jestem przemęczona i cholernie zestresowana. Zwykłe sprawy zaczęły mnie przerastać, jestem niemal sparaliżowana tym strachem... Dla kogoś z zewnątrz moje życie moze sę wydawać zupelnie normalne. Mam meża, pracę, male dziecko. Niczym się specjalnie nie wyrożniam. Nie jestem ani za gruba, ani za chuda, ani za mądra, ani za głupia... Normalny, zwykły przeciętny człowiek ze mnie. A tak naprawdę od lat kumulują się we mnie jakieś dziwne lęki, potęgują się kompleksy. Wiem, że to wszystko zaczęlo się już w dzieciństwie, dodatkowo doszły jakieśtam doświadczenia życiowe, moje poczucie własnej wartości właściwie leży. Czuję się okropnie pod kazdym względem. Probowalam rozmawiać z mężem, ale on nie jest zbyt dobrym partnerem do rozmowy. Mimo, że by bardzo chcial to nie umie się wczuć w to co do niego mówię... No i co teraz...? Chyba trzeba iść do psychologa. Nie wiem jak wygląda terapia, jak to wszystko się odbywa. Szczerze mówiąc nie bardzo jestem przekonana o tym, że obca osoba bedzie w stanie mi pomóc. Może to dobrze, że bedzie miala wiekszy dystans, ale nie jestem pewna czy bedę sie w stanie w pelni otworzyć i mówić o tych wszystkich "trudnych" dla mnie sprawach... Jak to wygląda, ile zwykle trwa, jak często sa wizyty? Pewnie to kwestia indywidualna, ale może mialyście podobnie. Wiem, że jak nic nie zrobię depresja się rozwinie na calego

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować