Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara1212

Panikara, czy w tym przypadku możliwa jest ciąża?

Polecane posty

Gość panikara1212

Witam. Ostatniego okresu dostałam 8.02, trwał jak zazwyczaj 5 dni. Od kilku miesięcy zauważyłam także niewielkie przesunięcia okresu (np. dostałam dzień wcześniej niż powinnam, ale nigdy później). Wczoraj (8.03) powinna zacząć mi się miesiączka, jednak do dziś jej nie dostałam. Czuję od kilku dni typowe objawy zbliżającej się miesiączki (obrzmiałe piersi, wypryski) i ten stan utrzymuje się do dziś (9.03). Od ostatniego okresu zdarzyło nam się z partnerem kochać bez zabezpieczenia, jednak nie było to w trakcie dni płodnych, przynajmniej w trakcie tych, które wyliczył mi kalendarzyk-aplikacja w telefonie (17-23.03). Mój partner także nie dochodził nigdy we mnie, wyciągał penisa zaraz przed wytryskiem. Jestem faktem braku miesiączki bardzo zestresowana, wręcz mam mdłości (choć wiem, że to typowo ze stresu, tak właśnie najczęściej reaguję na duży stres). Dziś z samego rana kupiłam test ciążowy i zrobiłam go zaraz po powrocie do domu (ok. godziny 8 rano) i wyszedł negatywny. Bardzo wyraźna czerwona kreska. Czy mam się czego obawiać? Dodam także, że nie mam większego apetytu niż zazwyczaj, lekko pobolewa mnie brzuch (uczucie jak przy zbliżającym się okresie). Także wczoraj pod wieczór (ok. 20) wypiłam piwo, radlera 2%, nie myślałam wtedy o ciąży, ale w nocy nie mogłam spać ze stresu i nadmiernych myśli więc z samego rana pogoniłam po ten test. Bardzo łatwo wpadam w panike. W nocy sporo sikałam (myślę że to przez to piwo), dziś w ciągu dnia już nie czuję potrzeby tak częstego oddawania moczu. Proszę o jakąś odpowiedź

Gość gość
Sama sobie odpowiedziałaś.

Gość gość
małe szanse na ciąże poczytaj tu na forum że to nie tak łatwo o dziecko kobiety całymi miesiącami współżyją z wytryskami do srodka i długo sie starają nie od razu maja dziecko ale jak już tak sie przejmujesz to nie pozwalaj by partner wchodził do ciebie bez zabezpieczenia po co masz się stresować założy kondom i tez będzie przyjemnie a ty mniej stresu

Gość anna_21
Jeżeli okres nie przyjdzie przez następne dwa dni radziłabym powtórzyć test.nie denerwuj się :)

Gość gość
Zacznij się zabezpieczać jeśli nie planujesz ciąży