Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego specjaliści nie chcą odnotowywać wizyty w książeczce zdrowia dziecka???

Polecane posty

Gość gość

Specjaliści nie chcą wprowadzać adnotacji o wizycie do książeczki zdrowia dziecka, chociaż jest w książeczce na to specjalna tabela. I nie jest ona bez powodu: w razie pobytu w szpitalu jest szybki wgląd w historie choroby. Byłam dziś z dzieckiem na usg, nie wszystko jest dobrze. Wyniku i zdjęć nie dostałam, bo to zostanie wysłane do naszej przychodni. Poprosiłam o odpowiednią adnotację w książeczce zdrowia. Pani doktor uśmiechnęła się, prawie roześmiała i powiedziała tak po prostu: "nieeee". A potem, że to już wszystko i poprosiła następną osobę. Czy to jest zgodne z przepisami??? Co można z tym zrobić?

Gość gość
Dziś specjalista ortopeda odmówił mi wpisu do książeczki zdrowia. Zaświadczenia żadnego też nie dał, a do przychodni też nic nie wyślą, chociaż lekarz kierujący chyba jakąś odpowiedź powinien dostać? Pan ortopeda odpowiedział mi, że "Wystarcza ustana odpowiedź, którą on mnie udziela". Lenistwo? Celowa polityka?

Gość gość
Dziwne bo u nas po usg ortopeda wpisal w ksiazeczke ze ok i wpial zdjecia. bylismy prywatnie