Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w szoku, moja corka ma 11 tygodni a ja jestem w kolejnej ciazy...........

Polecane posty

Gość gość
Autorko, bedzie dobrze. Ja mam wieksza roznice wieku, 2 lata, i jest ciezko, bo starsze jest zazdrosne i caly czas jeszcze male i trzeba przy nim duzo robic.Taka roczna roznica nie jest gorsza, a moze nawet bedzie latwiej... Teraz dbaj o siebie, bierz witaminy, bo dzieci wszystko z ciebie wyciagna. Karm malutka dopoki dobrze sie czujesz. Zdrowka!

Gość Do mam 2 latków
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178486/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość Do mam 2 latków
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178486/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
Autorko, ja się zdecydowałam na kolejną ciążę, jak syn miał rok. Zaszłam w pierwszym cyklu, ale poroniłam. Teraz syn ma 3 lata, a ja straciłam już 3 ciąże - lekarze nie potrafią powiedzieć dlaczego, więc ja ci zazdroszczę akurat.

Gość gość
nie załamuj się,akurat teraz to już nic nie zmieni.Ja urodziłam córkę jak syn miał 11 mieś i 3 tygodnie,ciężko było,ale najważniejsze że dzieci mam zdrowe.teraz są dorosłe,i kontakt między nimi super.

Gość gośćautorka
czyli myslicie ze moge spokojnie karmic piersia? dzisiaj mam zamiar porozmawiac z mezem bardzo sie boje jego reakcji ale jakos musze mu powiedziec :(

Gość gośćautorka
najgorsze jest to, ze przy corce musialam miec cesarke i boje sie co bedzie teraz :(

Gość gość
to mąż sie powinien bać twojej reakcji jak sie w ciebie spuszcza

Gość gość
Miałaś cesarkę??????? No to pięknie.... módl sie zeby wszystko się szybko zagoiło i nie popękało wraz z rosnącym brzuchem!!!

Gość gośćautorka
tak mialam cesarke :( i dlatego sie tak boje :(

Gość gość
wiesz co ja miałam operację na dole brzucha miałam posiekane i 2 tygodnie po zaszłam w ciąże mimo że podobno miałam już dzieci nie mieć :-) kochaliśmy się wtedy jakiś spontan cudownie i delikatnie mniejsza z tym z czasem jak brzuch był większy blizny bolały ,ale znośnie i dziś mam już prawie 2 latka także spokojnie porozmawiaj z lekarzem na pewno Ci coś doradzi ,powie to co Ci się przytrafiło to nie koniec świata (kuzynka nie może mieć w ogóle dzieci i dla niej to jest koniec świata ) boisz się a kto się dziś nie boi ?nie załamuj się masz chociaż wsparcie mamy ,męża przyjaciółki bo to bardzo ważnie ..

Gość gość
autorko mozesz karmic piersia i byc w ciazy, musisz tylko sie dobrzez odzywiac. masz jakas pomoc mamy,tesciowej? bo teraz bardzo ci sie przyda. bedzie dobrze, dzieci beda sie ze soba bawily.

Gość gośćautorka
nie mam mamy ani tesciowej kolo siebie, przyjaciolki tez nie mam, tylko meza i jestem zdana sama na siebie, bo on pracuje na 12 godzinne zmiany

Gość gość
Napisz jak reakcja meza. Autorko nie martw sie mysle ze jedno dziecko przy drugim to najlepsze rozwiązanie podrosna troche i beda sie razem bawic:) wszyscy moi znajomi ktorzy sa jedynakami zawsze powrarzali ze marza o rodzenstwie,a z drugiej strony wyjac z pieluch i po 4 czy 5 latach pakowac sie znowu ? Lepiej jedno przy drugim jak bede miala dzieci na pewno zrobię tak samo:)

Gość gość
Moja siostra tak miała tzn zaszła w ciążę kiedy pierwsza córka miała cztery miesiące. Więc na sto procent będziesz miała drugą cesarke.nikt się nie podejmie porodu naturalnego. Możesz spokojnie karmić ale bierz witaminy żeby starczyło dla dwójki dzieci i dla ciebie,osobiście jest mi ciężko wyobrazić sobie taką skrajną nieodpowiedzialność z brakiem zabezpieczenia skoro nie chcieliście drugiego.jest to dla mnie nie do pojęcia taka nieuwaga masakra.z doświadczenia ci powiem że z początku będzie ciężko z dwójką maluchów ale potem będziesz szczęśliwa jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.napisz co mąż na to?

Gość gość
u mnie różnica wieku 15 miesięcy, też mi nikt nie pomagał, a miałam już syna 6 lat. między moją koleżanką a jej siostrą jest 11 miesięcy różnicy.

Gość wifigdańsk
autorko ja znam osobę ktora miala 3 cearki a 2 były rok po roku tzn dzieci z roczną roznicą i jakos przezyla i nic zlego się nei wydarzyło,ja biadolilam ze moja cesarka byla taka traumatyczna gdyz odczuwałam ból mimo zzop a ona przezyla 3 i czula ise jak motylek,nic zlego się nie stało,teraz te dzieci ma juz duze ,maja super kontakt takze nie przejmuj się i u ciebie moze wszystko byc ok tylko trzeba juz się teraz cieszy c i myslec tylko dobrze:)

Gość taka_jedna_ja
moja mama zaszła w kolejną ciąże 3 miesiące po cc ze mną, brata urodziła siłami natury :) całą ciążę czuła się super, żadnych komplikacji dodam tylko że cc ze mną miała opłaconą (bez przyczyn zdrowotnych) jak urodziła naturalnie to po 3 latach jeszcze urodziła mojego drugiego brata i bardzo chwaliła sobie poród naturalny ;)

Gość gość
Moja sąsiadka miała 4 cesarki! I nie wiem ale w końcu chyba dali sobie spokój z dziećmi bo by 5 nie przeżyła

Gość gośćautorka
jestem po rozmowie z mezem, tak jak sie spodziewalam nie przyjal tego zbyt dobrze :(

Gość gość
To niech się dowie na czym polega antykoncepcja i z czym wiąże się seks bez zabezpieczenia

Gość gośćautorka
maz mnie obwinia o ta sytuacje bo to ja go zapewnialam ze jesli karmie piersia to nie ma szans na to abym zaszla w ciaze :(

Gość gość
Dobralo się dwoje inteligentnych inaczej- jesteś w ciąży i juz tego nie zmienisz, więc zacznijcie ten fakt akceptować

Gość gośćautorka
boje sie o zdrowie swoje i dzieci :(

Gość gość
Trzeba było pomyśleć o tym wcześniej- jak można nie zabezpieczać sie po cesarce????

Gość gość
no i maz ma racje ...jak mozna byc tak głupim i wierzyc ze kp chroni przed ciaza.

Gość gośćautorka
to sa fakty

Gość gość
Autorko, najwazniejsze, zeby teraz lekarz sprawdzil stan blizny po cieciu, musisz ale to musisz sie jak najlepiej odzywiac, bierz witaminy, odpoczywaj kiedy sie da, moze nawet warto zatrudnic kogos na kilka godzin , zebyc mogla odetchnaac od dziecka i sprzatania, maz powinien Cie teraz wspierac,powodzenia dla pocieszenia napisze, ze miedzy mna a bratem jest 13miesiecy roznicy, rocznikowo 2lata bo brat z samego konca roku a ja z samego poczatku, jestesmy bardzo blisko zwiazani, bardzo sobie pomagamy, mialam wspaniale dziecinstwo, mimo, ze co chwile sie awanturowalismy, moja mama tez zawsze mowila, ze jak tylko ciut podroslismy to miala nas 'z glowy'bo sie bawilismy razem cale dnie, ja tez mam dwoje dzieci i widze jak duzo dla siebie znacza, postaraj sie na swoja ciaze popatrzec bardziej optymistycznie

Gość gośćautorka
niestety nie stac mnie zeby kogos zatrudnic zostalam z tym sama maz pracuje na zmiany 12 godzinne nie mam nikogo do pomocy nie wiem jak sobie poradze

Gość gość
Dasz radę :-)