Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pralinka1234

Mieszkanie z teściami, ile mam płacić? Pomóżcie dziewczyny

Polecane posty

Gość gość
trze nogami...ale z was prymitywy

Gość gość
trze nogami..ale z was prymitywne wiejskie lochy

Gość gość
Prymitywy czy nie ale do wyra chłopu nie wchodzimy w domu teściów i teściowie oraz rodzeństwo nie musza nas znosić

Gość gość
Tez bym sie wstydziła bez ślubu spać z chłopakiem w domu matki :D Mama by tego nie przeżyła , a ojciec by takiego narzeczonego pogonił w trymiga hahaha

Gość gość
Ciekawe co sobie myśli o twojej rodzinie teściowa. Pewnie że straszna patologia skoro każdy weekend u nich spędzasz. To nie jest normalne.

Gość gość
A co myśli jej rodzina? Wpadnie w niedziele jakaś ciocia czy sąsiadka a Paulinko zawsze nie ma. Pewnie gadają a gadają. Biedna mama, biedna siostra młoda, opuszczone.

Gość gość
obrabia pałe chłopaka w nocy a za ścianą śpią jego rodzice, obok w pokoju siostra i brat, może ją to podnieca, skakanie na chu/ju żeby inni słyszeli :O rano wpiertala na śniadanie bułki które matka chłopaka jej podstawi :O normalnie rzyg ście/rwo

Gość gość
A brat? Ile ma lat, 20? Nagadujesz że nie pracuje,poczekaj aż sama zaczniesz pracy szukać. Rodzina potrzebuje wsparcia. Finansowego i emocjonalnego.

Gość gość
będzie żarła, srała, myła się za darmo u teściowej w nocy będzie rypała sraką na penise pracować nie będzie bo studiuje a kase będzie odkładać na przyszłość ku/rwa :O zabiłabym takie ście/rwo

Gość gość
chu/j z rodziną, ważne że potrzebuje chu/ja do du/py aż jej się syry trzęsą z pożądania

Gość gość
Dziewczyna jest kulturalna więc nie piszcie tu wulgarnie proszę. Ale ogólnie z treścią waszych wypowiedzi się całkowicie zgadzam.

Gość gość
jak potrzebujesz być rypana to zapłać murzynowi, przetrzepie cię i sponiewiera jak burą sukę przez 4 godziny, starczy ci na cały miesiąc a i forsy mniej wydasz

Gość gość
23:40 nie z treścią :) Z przesłaniem się zgadzasz. He he.

Gość gość
No, z przesłaniem :-)

Gość gość
wlasnie,stypendium socjalne ma tylko dlatego,ze w rodzinie cieżka sytuacja wiec powinna oddawac to stupendium matce. a matka powinna ją pociagnac do odpowiedzialnosc jak się nie da po dobroci to do sądu. owszem jest obowiazek alimentacyjny ale po ukonzeniu 18r.z. mozna z tego obowiazku byc zwolnionym jelsi stanowi to uszczerbek dla budzetu domowego,matka autorki powinna poczytac prawo rodzinne i wniesc do sadu o partycypowanie w kosztach utrzymania a jak się nie podoba to niech w********a do tesciowej.pasożyt i szmata bez honoru!

Gość gość
Dziewczyno zastanów się, chłopak i teściowa się wyżyją na tobie i wyżucą jak starą ściere.

Gość gość
niech idzie do tesciowej moze przejrzy na oczy i matke uszanuje

Gość gość
gość dziś a z jakiego powodu imputujesz że matka tego chłopaka może być złym człowiekiem? ty wiesz ile dziewczyn ma lepszy kontakt z matką męza niż z własną. Własnie takie zołzy jak ty potrafia zrobić z życia piekło.Takie jak ty dowalają innym którym same nie dorastają im do pięt.Jesteś prymitywem,bo obojętnie czy to prowokacja,czy dziewczyna mówi prawdę,czy ta sytuacja ma miejsce to nie znając kobiety nie masz prawa oceniać.A kim ty jesteś? już dla mnie się określiłaś_śmieciem kafeteryjnym:):):)

Gość gość
22.08 a gdzie idiotko napisalam ze tesciowa jest zlym czlowiekiem? Ty sie juz dawno okreslilas . Dosc ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem to sie jeszcze rzucasz

Gość gość
tesciowa nie jest zlym czlowiekiem a smieciem a raczej odpadem jestes TY. dziewczyna napisala ze jak pojdzie do tesciowej to uszanuje matke. Porowna zycie z tesciowa z zyciem z matka. I tyle. Nic nie pisze o byciu zlym trollico internetowa. Tez tak uwazam! Jak pojdzie do tesciowej to nawet jak beda na nia chuchac i dmuchac to i tak pojmie co straciła i to uszanuje. Zastanow sie mimo wszystko. To twoja decyzja ale mieszkanie z chlopakiem jego rodzicami i rodzenstwem jest glupie lepszy akademik.

Gość gość
ona chce się wprowadzić do obcego domu bo liczy że tam zastanie miłość tam mieszka jej chlopak, jego brat i siostra którzy sie uczą tylko ONI są w swoim domu , to jest ich dom i ich rodzice a ona nie jest żoną tylko ubzdurała sobie coś w swoim chorym łbie. Wmawia sobie i wierzy w to, że może stać się cząstką tej rodziny I bezczelna ustala c chłopakiem że będzie tam mieszkac a jej chłopak mówi jej że będzie dobrze, że namówi mamę kompletnie bez honoru ! bez kultury jak ta dziewucha się nie wstydzi ? :O no jeszcze zrozumiałabym że wynajmą kawalerkę i będą razem ale ona pakuje swoją du/pe tzn pragnie tego i wymysla sobie jakąś sumę którą zaproponuje każdy by chciał żyć i mieszkać na gotowym za 500 zeta Ona sobie to planuje! a jej chłopaka nie ma pracy i nie zarabia a sprowadza sobie pannę do zamieszkania normalnie aż szlag człowieka trafia jak sie czyta takie coś i co taki pasożyt będzie robił za 5 albo 10 lat ? aż strach pomyśleć jakie pomysły jej do łba przyjdą żeby swoją du/pe zabezpieczyć wygodnie

Gość gość
teraz rozumiem dlaczego ludzie studiujący,jeden kierunek lub dwa kierunki, wszystko za pieniądze państwa nie mogą znaleźć pracy, żalą sie na forach , to sa kretyni i debile którzy patrzą żeby sie nie narobić a zarobić 5 tysięcy ludzie którzy nie przywykli do cięzkiej pracy , nie są kreatywni, nie sa samodzielni , nie maja pomysłów na działanie, oczekują stanowiska, jadła, ciepłego pachnącego łóżka i forsy dużo - żeby mogli odkładać na przyszlość już bardziej cenię chłopaka który skończył zawodówkę, jest stolarzem i robi ludziom kuchnie na wymiar, ma swoją stolarnię i zarabia 5 tysięcy miesięcznie a ci studiujący to na co sie zapowiadają ? siedzieć u matki albo poszukać innego frajera i wyłudzać stypendia bo to co autorka zrobiła to jest wyłudzenie stypendium

Gość gość
chlopak nie pracuje, rodzice go utrzymuja i on jeszcze smie wogole planowac przeprowadzke swojej dziewczyny do domu jego rodzicow. ZENADA. Ci jego rodzice to albo glupi albo naiwni jakby sie zgodzili, a potem za rok jeszcze wnuka lub wnuczke beda goscic i bedzie 7 osob na 4 pok.

Gość gość
najbardziej mnie razi to ze matce nie miala potrzeby dokladac do budzetu pomimo ciezkiej sytuacji finansowej a obcej babie (bo to nie tesciowa jeszcze) ochoczo jeszcze sie pyta czy 500 zł moze byc. A tesciowa widac na kase nie narzeka skoro darmozjada syna trzyma i jeszcze jego dziewczyne juz teraz weekendami stołuje

Gość gość
te opisy że "teściowa" jest taka cudowna, miła, ekstra, przyjmie ją z otwartymi ramionami i w ogóle to zrozumcie że to jest wymysł jej chorej wyobraźni, ona tak odczytuje rzeczywistość, nagina rzeczywistość do swojej wygody jest skłócona z matką i szuka szczęścia u obcych , skamle chłopakowi żeby ją przyjęli i wierzy że jest wyczekiwana a chłopak nie chce jej sprawić przykrości i mówi że mama raczej będzie przychylna to bzdura że kobieta jest szczęśliwa i przyjmie kolejną osobę do mieszkania ja bym ze wstydu spłonęła żywcem jesli ona matki nie lubi, nie daje jej pieniędzy, nie pomaga a ma na to przeznaczone stypendium - czyli na życie a nie na odkładanie, to jak będzie w przyszłości ? nie zaprosi matki na slub ? nie zaprosi do domu ? nie będzie utrzymywac kontaktu z rodzeństwem bo jest obrazona że stracili pracę a ona im nie pomoże bo TO MOJE ? całe życie tylko matka chlopaka jej zostanie ? ona będzie ją żywić i spędzać z nią święta ?

Gość kati220
Dziewczyno ,też studiowałam dziennie. Miałam podobną sytuacje jak Ty, matka zmarła otrzymywałam 700zł rentki po matce, i stypendium. Łączna kwota 1100. Mieszkałam sama z ojcem którego wyrzucili z pracy na wcześniejszą emeryturkę wynoszącą 900 zł, redukcja etatu. Całe studia dokładałam się do życia, od ojca nie zawołałam ani grosza. Nie masz godności, jesteś egoistką samolubną jakich mało. Ta cudowna teściowa może okazać się jeszcze Twoim najgorszym wrogiem ,Ty zawsze będziesz obca Ja to samo przerabiałam,puki nie zamieszkałam z teściami byłam najukochańszą synową. Zycie Tobie jeszcze da kopa...Latem możesz wyjechać za granice dorobić ,nie nudzi się Tobie przez 3 miesiące ? Mamy ciężkie czasy, i niestety nie każdego rodzica stać żeby utrzymywać całe studia, uczące dziecko.

Gość gość
kati220 dziś Następna p***a napie....a na teściową bo myślała ze jak się do niej wprowadzi to teściowa będzie szaleć z radości,robić z siebie dywanik,usługiwać i zachowywać się tak jakby mieszkała u synowej. Kobieto,jesli korzystamy z gościnności mieszkając u kogoklwiek to musimy się godzić na to że obowiązują w tym domu zasady i trzeba się dostosować. gość dziś gość wczoraj niech idzie do tesciowej moze przejrzy na oczy i matke uszanuje XXXX A to stwierdzenie co oznacza??? czemu ma przejrzec na oczy????bo co .Naucz się pisać i też myśleć co piszesz intelektualny t....... Owszem można przejrzeć na oczy jeśli miałaby mieć tam gorzej a tego niestety nie wiemy.Może być jej przyjacielem,ale nie musi. Mam podobne zdanie odnośnie mieszkania u tych ludzi jednak nie należy siać fermentu

Gość gość
Jest beznadziejna córka i siostra. Na dodatek nie ma grama wyczucia spędzając każdy weekend od dwóch lat u rodziny chłopaka. Przecież to wstyd. I uprzykrzanie życia jednym i drugim. I jeszcze ma czelność pytać czy nie może się na stałe przeprowadzić... Macie rodzeństwo? Ja tak. Ile ja się nagadałam z młodszym bratem o szkole, kolegach itd. A jak udało mi się mu kupić za stypendium czy kredyt studencki kurtkę czy wziąć do kina to cieszyłam się tak jak on. Co do matki chłopaka to faktycznie nie wiecie jaka jest. Wiemy jedynie że póki co jest mila dla autorki i toleruje jej wizyty. Ale czy one jej nie ciąża? Czy jej nie wstyd? Czy faktycznie będzie ta teściową autorki za parę lat czy kogoś innego. Nie wiemy też nic o matce autorki. Jedynie że ma problemy finansowe i inne poglądy niż córka ale akurat co do tego to ogromna większość ma inne poglądy niż ta dziewczyna. Ogólnie temat wstrząsający. Młoda studentka, styoendium naukowe, kulturalna. Ale tresc tego co pisze wstrząsająca. Okropny człowiek. Ale może tylko zagubiony i niedojrzały?

Gość gośćlolkaq
Nie chce mieć dzieci. Nie daj Boze , wychoduje na piersi przez przypadek takiego darmozjada i pasożyta. Dziewczyna nie potrafi myśleć logicznie, większość osób w dzisiejszych czasach muszą studiować ,i pracować .W dzisiejszych czasach to wyjątki ,żeby usiąść na d***e, i załatwić sobie forse , socjal i 5 lat lekko dychać. Dziewczyno ten socjal załatwiłaś sobie przez trudną sytuacje rodzinną,Jak ktoś Cie zgłosi ,a usłużnych zawistnych ludzi nie brakuje w końcu to kasa z podatków.Ty Masz prowadzić wspólne gospodarstwo z rodziną,dlatego wykazujesz wyrodna córko dochody całej rodziny.Jeżeli pójdziesz do obcych ludzi mieszkać, Twoim obowiązkiem jest to zgłosić i będzie po forsie.

Gość gość
Nie wiemy tez co tak naprawdę ta teściowa myśli o niej, co mówi na jej temat do swoich sióstr i sąsiadów.