Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy będę miał emeryture i w jakiej wysokosci. ???

Polecane posty

Gość gość

Załóżmy pierwszy scenariusz, nigdy w życiu nie pracowałem. Ico w tedy ze mną będzie gdy osiągnę 67 lat czyli wiek emerytalny czy w takiej sytuacji dostane jakiś zasiłek???? Scenariusz drugi, pójdę do więzienia na X lat wychodzę w wieku 67 lat, czy w takiej sytuacji przysługuje mi emerytura???

Gość gość
A za co chcesz dostać emeryturę? Jak się nie pracuje to się nie ma. Najbardziej mnie wkurzają osoby, które całe życie pracują na czarno, a potem narzekają jacy oni biedni, bo całe życie pracowali, a ZUS im nie chce dać emerytury. ZUS to nie opieka społeczna! Ja zamierzam pracować przez całe swoje życie, do 67 roku życia. I wiem, że dostanę z ZUS-u emeryturę, bo na nią zapracowałam. Wiem, że nie będzie za wysoka, dlatego staram się odkładać już teraz na emeryturę, a by żyć na takim poziomie jak teraz. Sory, ale wnerwiają mnie taki osoby, które tylko naciągają państwo na pieniądze i zasiłki, a do uczciwej pracy nie pójdą, bo łatwiej kombinować!

Gość gość
19:48 nie beadz taka pewna, podobno emerytury są do 2020,potem nie będzie jzuz kasy,wszystko rozkradzione:(

Gość gość
Haha zamierzasz pracować do 67 roku życia. Oby jakiś pracodawca zechciał cie do tego wieku trzymać! Powodzenia :D

Gość gość
ten chory system jest do zaorania, ZUS to relikt z PRL i nie ma prawa bytu poza komuną

Gość gość
emerytury nie dostaniesz ale chyba jakiś zasilek z MOPS, zresztą to pewnie jakieś grosze wiec wylądujesz na ulicy... ale dokladnie to nie wiem. Jednak przykre jest to, że nawet ludzie ktorzy pracowali 40 lat ale zarabiali w granicach minimum to dodtane i tak glodową emeryturę typu 800zl. Dlatego nie warto w tym kraju pracowac chyba że ktos zarabia kokosy

Gość gość
Ja pracowałam kiedyś w jednej firmie i miałam wgląd do dokumentacji "emerytów". I Ci Waszym zdaniem biedni emeryci mieli całkiem niezłe emerytury. Nie oczekujcie, że osoba, która przez całe życie miała minimalne wynagrodzenie będzie dostawać kokosy na emeryturze. Moja mama też pracowała przez całe swoje życie i dostaje emeryturę, z której jest zadowolona. Na podstawo rzeczy jej starcza, potrafi nawet odłożyć na wyjazd zagraniczny albo na coś innego. Jest dużo ludzi, którzy dostają marne emerytury, ale weźcie pod uwagę, że często pracowali na czarno, albo mieli dużo okresów nieskładkowych, albo byli na utrzymaniu męża itp. Jeżeli ktoś chce dostać godną emeryturę to niech szuka dobrze płatnej pracy, a nie za minimalną pensję. Tak już jest. Wkurzają mnie te wypowiedzi w TV, że ktoś ma głodową emeryturę, ale nie pokazują drugiej strony medalu, że może ten ktoś pracował na czarno, albo na śmieciowych umowach, albo przez większość życiu rodził dzieci i wyciągał zasiłki z MOPS. Ja znam emerytów, którzy mieli różne prace, ale przez całe życie pracowali i mają naprawdę dobre emerytury!

Gość gość
Nie wszyscy emeryci dostają głodową emeryturę!

Gość xcs
HMRC w odróżnieniu od ZUS-u nie jest bankrutem, więc jak najbardziej warto odkładać pieniądze na przyszłość w Wielkiej Brytanii. Więcej znajdziesz pod adresem http://emeryturazanglii.pl - polecam serdecznie.