Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyNameIsMonster

uraz GŁOWY po ALKOHOLU !!

Polecane posty

Gość MyNameIsMonster

Nie wiem już co mam ze Sobą zrobić, a z każdą minutą na internecie odnajduje coraz bardziej dołujące informacje ale do rzeczy: Dzisiejszego popołudnia koleżanka dosć mocno podpita przewróciła się na krawężnik i "rozwaliła" głowe. Krew jej spływałą po rękach, i do czasu przyjazdu karetki straciła przytomność . Półtora godziny temu rozmawiałam z jej chłopakiem i mówił, że jadą do kolejnego szpitala na tomografie bo ona dalej się nie obudziła (czyli już 3 godziny!) . I teraz nie wiem co z nią, wiem, że duza zawartość alkoholu w krwi ma bardzo zły wpływ na ciśnienie w czaszce, najlepiej jakby skończyło się tylko na wstrząsie ale boimy się wszyscy, ze moze miec wylew itp. Najgorsze jest to, ze dokłądnie pół roku temu ojciec znajomego miał taki wypadek, ze pijany spadł ze schodów i tez miał "rozwalony" tył głowy i nie dało się go odratowac. I też jechał do tego samego szpitala co ona teraz. Boimi się o nia strasznie.

Gość gość
i składki idą na leczenie takich patoli - trza było nie pić

Gość MyNameIsMonster
Wiecie, ona ma dopiero 19 lat, za dwa miesiące matura. Dopiero wchodzi w dorosłosć, przed nią całe życie a tu takie coś :( . Wiadomo, ze mogła nie pić, było ustalone , ze jest wino czy tez piwo, ja się przynajmniej tego trzymałam. Ale ona z koleżanką nie, i mieszały, a potem vódke. Niby moglismy je powstrzymac ale kazdy ma własny rozum i jakos boze czuje sie winna, ze mozna było coś zrobić. Najgorsze jest to, ze gdy ja wracąłam do domu to chciałam ją podwieźć do domu a ona chciała jeszcze zostac .

Gość MyNameIsMonster
Ja wiem, ze trzeba było nie pic. Ale był piękny dzień, skończylismy wczesniej lekcje, padł pomysł ogniska. Nikt nie przypuszczał, że ona tak się nawali :( .

Gość gość
a mowia ze jak pijany sie przewroci to nic mu sie nie dzieje, ze jest jak z gumy... przestancie z tym pouczaniem, jakbyscie sami nigdy mlodzi i pijani nie byli 🖐️

Gość MyNameIsMonster
Teraz oczywiście wina spadnie na nas = koleżanki. Już jej chłopak pogratulował mi, że swietnie się musiałysmy bawic. Ale nie można przeciez kogos zmusic by nie pił :( . Mnie z nerwów juz brzuch i głowa boli . Najgorsze jesto to ,że ta koleżanka to taka miła i kochana osoba, lubiana przez wszystkich, słodka i zabawna .

Gość MyNameIsMonster
Tak się o nią boje :( utrata przytomnosci powyzej 6 godzin to juz 50% śmiertlenosći :(

Gość gość
Sytuacja wygląda źle, szczerze bym powiedział, ze fatalnie. Moze mieć krwiaka, moze juz zaszły nieodwracalne zmiany w mózgu. Nauczka dla wszystkich na całe życie, ale kazdy z nas był kiedys młody i wiadomo jak to jest .

Gość gość
teraz juz nic nie zrobisz. trzeba czekac co bedzie.

Gość gość
szkoda dziewczyny, młodych ludzi zawsze szkoda

Gość gość
Mlodzi, glupi naj****i.

Gość MyNameIsMonster
Czekam :( . I szczerze powiedziawszy to chce mi się poprostu ryczeć. Przeglądam nagrania z dzisiejszego dnia, rozkładalismy grila, tańczylismy, śpiewaliśmy na słoneczku, było świetnie. A potem przyszli jacys kolesie z innej szkoły z vódka itp . Koleżanka mnie później pytała czy tamci jej czegos nie dali ale mówiłam , ze ona tylko piła, ale jak oni to pili to nie mogło być zatrute czy cos .